dimecres, 2 d’abril del 2014

La televisió francesa presenta Valls com "un català a Matignon"


23:04  h.
La cadena pública France 3 explica l'impacte a Catalunya del nomenament del nou primer ministre francès 
Lluís Bou
 
La televisió pública francesa France 3 ha emès avui un reportatge titulat literalment "Manuel Valls, un català a Matignon" (la seu del govern), i explica l'impacte que ha tingut a Catalunya l'elecció d'un primer ministre nascut a Barcelona, on hi viu la seva germana.

La cadena remarca que l'elecció de Valls ha mobilitzat els mitjans informatius catalans, per l'origen català del nou primer ministre francès. La periodista del Punt Avui de Girona Pilar Esteban, redactora en cap de la secció Europa Món, assenyala en el reportatge que és important per a Catalunya tenir un primer ministre català a França, si bé ha afegit que no creu que ajudi gaire per a la independència.

A continuació el diputat socialista nord-català Pierre Aylagas, d'Argelers de la Marenda (Rosselló), valora positivament que el nou primer ministre sigui català, i que tingui una forta personalitat, així com capacitat de gestió. "Ho ha demostrat", afegeix. El reportatge conclou recordant que Valls és un seguidor incondicional del Futbol Club Barcelona.

Sense títol
El reportatge de France 3 sobre Valls i Catalunya
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada