dijous, 10 d’abril del 2014

Unes fotografies fetes a Mart mostren misteriosos punts lluminosos

IMATGES DEL 'CURIOSITY'

Unes fotografies fetes a Mart mostren misteriosos punts lluminosos

Els responsables de la missió espacial asseguren que l'enigma es deu a un efecte produït per la incidència dels rajos solars

Una de les captures del 'Curiosity', en què s'observa el punt lluminós.
NASA
Una de les captures del 'Curiosity', en què s'observa el punt lluminós.
EUROPA PRESS / Madrid
EL PERIODICO 
Dimecres, 9 d'abril del 2014 - 19.19 h
Els misteris sobre el planeta vermell continuen més vius que mai. En aquesta ocasió, la intriga l'han generat uns reflexos que apareixen en diverses fotografies fetes per l'astromòbil d'exploració de la NASA 'Curiosity', a Mart. Segons els responsables de la missió, aquests reflexos, visibles en algunes de les captures fetes els dies 2 i 3 d'abril, es podrien deure a la incidència del sol a les roques o a raigs còsmics impactant en el detector de la càmera.

Un fenomen habitual

Malgrat l'enrenou que ha despertat la notícia, els experts asseguren que es tracta d'un efecte visual habitual. "De les milers d'imatges que rebem del 'Curiosity', algunes tenen taques brillants gairebé cada setmana", comenta Justin Maki, líder de l'equip de científics que va construir i opera actualment la càmera de navegació.
Maki també ha destacat que, malgrat que els punts brillants apareixen en les imatges del visor dret de la càmera, anomenada 'NavCam', en les imatges fetes en un altre dels visors no s'aprecia cap anomalia. "Podríem identificar ràpidament el punt brillant de la imatge si es produís en les dues imatges del parell estèreo. En aquest cas, no és tan senzill, a causa d'una vista bloquejada de la segona càmera", ha assegurat el científic.
En aquesta regió del planeta vermell --coneguda com a Kimberley--, els investigadors utilitzen els instruments científics del 'Curiosity' per aprendre més sobre les condicions habitables i els seus canvis ambientals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada