dimarts, 22 d’abril del 2014

Tots els llibres es diuen Barcelona

ÀREA BCN

Tots els llibres es diuen Barcelona

La llibreria de la Sala Ciutat acull 800 obres que tenen com a protagonista la capital catalana | L'oferta engloba novetats editorials, llibres descatalogats i obres de consulta

Món Barcelona | 22/04/2014 - 07:30h
Júlia Martínez
Tots els llibres es diuen Barcelona
La llibreria de la Sala Ciutat es troba al carrer ciutat, 2, a la façana gòtica de l’Ajuntament Vicente Zambrano

Barcelona compta amb una gran varietat de llibreries especialitzades en molts camps, com la gestió empresarial, l’edició infantil, la medicina, els idiomes, l’art, la publicitat o la comunicació, entre d’altres, però només n’hi ha una de centrada exclusivament en la pròpia ciutat: la llibreria de la Sala Ciutat (carrer Ciutat, 2). Aquesta posa a l’abast de la ciutadania tots els llibres i publicacions editades i coeditades per l’Ajuntament.
Situada a la façana gòtica de la Casa de la Ciutat, es tracta d’una llibreria amb un ampli catàleg de títols amb lectures i perspectives molt variades sobre la capital catalana i els seus protagonistes. Avui la llibreria té 445 títols a la venda, 55 llibres antics (descatalogats) que es comercialitzen a preus molt competitius, juntament amb més de 270 obres de consulta. Segons Marc Puig, director de comunicació i atenció ciutadana del consistori i un dels impulsors d’aquest espai, “la llibreria de la Sala Ciutat convida a conèixer o redescobrir Barcelona a través de la diversitat de mirades que trobem en cada títol”.
En el marc de la Sala Ciutat, espai on Barcelona es presenta als visitants a través d’exposicions i propostes creatives centrades en els principals valors de la capital catalana, la llibreria s’està consolidant com un punt de referència on trobar les novetats editorials en les quals la ciutat n’és la protagonista.
L’augment de la popularitat de la llibreria el corrobora la duplicació de les vendes entre els anys 2012 i 2013. Segons Puig, “aquesta progressió es deu a l’interès creixent de la ciutadania per les propostes editorials amb perspectives noves sobre Barcelona, i també pel recolzament municipal a iniciatives editorials que consolidin un corpus literari, audiovisual i cultural d’interès per a la ciutat”.
Àrees temàtiques
La llibreria s’organitza en diversos espais: un dedicat a novetats editorials, que acull les publicacions més recents editades o coeditades per l’Ajuntament; un
altre amb els títols del catàleg de llibre viu, on es poden trobar els títols organitzats per temes –guies de la ciutat, fotografia, arquitectura, cultura, història o barris, entre d’altres–; també hi ha una part dedicada al llibre antic, que ofereix al visitant obres descatalogades a preus especials; i la zona de consulta, que ofereix al visitant la possibilitat de poder llegir i assaborir aquelles publicacions que ja no es troben a la venda però de les quals la llibreria en conserva algun exemplar.
Cal destacar que els espais destinats a informar sobre les novetats editorials es renoven contínuament i mostren aquelles publicacions que, per la seva actualitat o vinculació amb algun esdeveniment que succeeix a la ciutat, poden tenir un major interès per al lector.

Sant Jordi 2014: noves propostes

Per la Diada de Sant Jordi, el consistori ofereix noves propostes per descobrir o redescobrir la ciutat des de diferents perspectives.
El Raval: un món de cultura i El Putxet i el  Farró: carrer amunt, carrer avall: Dos títols més de la col·lecció Quaderns de Viatge. Amb il· lustracions de Lluïsot, el quadern sobre el Raval permet fer un viatge cosmopolita per un barri històric de la ciutat. A El Putxet i el Farró, Eduar· do Vicente mostra un barri que va néixer com a lloc d’estiueig, al voltant de la petita muntanya que enllaça Vallcarca i Sant Gervasi.
Barcelona en 50 cançons: coeditat amb Lunwerg, és un singular canço· ner amb 50 temes com a manifestacions de vida de la ciutat.
Barcelona Zerkowitz 1921-1958 amb fotografies d’Adolf Zerkowitz i textos de Lluis Permanyer. Un recull del millor del paisatge barceloní, amb la categoria de document històric, recollit en el nombrós Arxiu Zerkowitz.
Barcelona en postguerra 1939-1945: un recorregut per un dels períodes menys coneguts i més tràgics de la ciutat. Amb la col·laboració de l’Editorial Efadós, l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Carles Pi i Sunyer.
Sant Jordi a Barcelona: les fotografies de Consol Bancells i els textos de Narcís Sayrach proposen un llarg itinerari per l’abundosa i esplèndida presència de Sant Jordi a la ciutat. El llibre explica les petites històries que envolten la seva presència i permet conèixer millor el patró de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada