dimecres, 16 d’abril del 2014

Brussel·les demana explicacions a la Junta d'Andalusia sobre les ajudes a aturats


anapixel
INVESTIGACIÓ PER CORRUPCIÓ

Brussel·les demana explicacions a la Junta d'Andalusia sobre les ajudes a aturats

La Comissió Europea vol comprovar si la comunitat ha utilitzat irregularment els fons comunitaris

EUROPA PRESS / Brussel·les
EL PERIODICO 
Dimecres, 16 d'abril del 2014 - 14.43 h
La Comissió Europea (CE) demanarà explicacions a la Junta d'Andalusia pel presumpte nou frau en les ajudes per a cursos destinats a desocupats que investiga la Policia. Brussel·les es vol assegurar així sobre si hi ha hagut irregularitats en la utilització de fons de la Unió Europea (UE).
"Tenint en compte les informacions aparegudes avui [dimecres, 16 de abril] a la premsa, els serveis de la Comissió demanaran a les autoritats espanyoles que confirmin que els fons utilitzats per a la formació professional contínua a Andalusia no procedeixen del Fons Social Europeu (FSE)", ha explicat la portaveu d'Ocupació, Emer Traynor. Andalusia havia de rebre durant el període 2007-2013 un total de 1.100 milions d'euros de l'FSE.
L'Executiu comunitari ja es va posar en contacte amb el Govern andalús al gener quan van aparèixer les primeres informacions sobre possible frau en els cursos de formació per aclarir si rebien algun finançament de l'FSE. El Govern andalús va respondre llavors que no havia presentat cap despesa dels cursos de formació investigats per ser reemborsada pel Fons Social Europeu. La Comissió Europea va concloure llavors que es tractava d'una investigació d'àmbit estrictament nacional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada