diumenge, 30 de març del 2014

Purito conquista a Montjuïc la seva segona Volta

CICLISME

Contador ha atacat dues vegades, però no ha aconseguit deixat enrere al corredor català

L'holandès Lieuwe Westra (Astana) s'adjudica l'última etapa

Purito Rodriguez llança un ram de flors als seus incondicionals al podi com a vencedor de la Volta a Catalunya.
JORDI COTRINA
EL PERIODICO
SERGI LÓPEZ-EGEA / Barcelona
Diumenge, 30 de març del 2014 - 18.13 h
Joaquim 'Purito' Rodríguez ha guanyat aquest diumenge a Montjuïc la 94a edició d'una Volta a Catalunya lluitada amb els elements. Ha fet vent, ha plogut, ha nevat, hi ha hagut boira i ha fet fred, tot el que un tem quan va en bici. Desafiant el mal temps –a Barcelona ha plogut just fins que s'ha travessat la línia d'arribada–, Purito s'ha imposat per segona vegada en la seva carrera esportiva –ja ho va fer el 2010—a la ronda catalana.
L'última etapa, amb sortida i arribada a la capital catalana, tenia l'al·licient d'un circuit a través de Montjuïc, al qual es feien vuit voltes. Per seguretat, l'organització s'ha vist obligada a retallar 200 metres de pujada (dels més dura) i 800 de baixada (els més perillosos), i així restava efectivitat a qualsevol atac important. No obstant, la mesura s'ha pres com una necessitat. Si no, hauria estat molt perillós per a la integritat física dels corredors.

Westra guanya l'etapa

Gràcies a una escapada des de l'inici, Lieuwe Westra, de l'Astana, s'ha anotat el triomf a Montjuïc. Alberto Contador, que ha quedat en la general a tan sols 4 segons del corredor català, ha atacat en les dues últimes ascensions, però Purito l'ha pogut neutralitzar. Després de recollir els premis, Joaquim Rodríguez ha destacat que ha vist el ciclista madrileny molt motivat i que veu en ell un seriós candidat al Tour. Ell, per la seva banda, es troba al 100 per 100 de cara als pròxims objectius, sobretot a les aspiracions a aconseguir el triomf al Giro.