diumenge, 16 de març del 2014

La NASA registra una de les flamarades solars més intenses de l'any

Imágenes de la llamarada captada por la NASA.
Imatges de la flamarada captada per la NASA. Nasa.gov
ASTRONOMIA 
Estudien si podria creuar-se amb l'atmosfera de la Terra

La NASA registra una de les flamarades solars més intenses de l'any

Imatges de la flamarada captada per la NASA.

EUROPA PRESS Madrid 16/03/2014 12:59 hores

La NASA ha registrat una de les flamarades solars més intenses del que va d'any. Aquest fenomen, que va tenir lloc el passat 12 de març, ha aconseguit la classe M9.3, és a dir, "només una mica menys intensa que les de major categoria, que s'etiqueten com a classe X", ha explicat l'experta Karen Fox.

Aquesta cridés prové d'una regió de càrrega magnètica del Sol coneguda com 11996 *AR. Ara, els meteoròlegs de l'Observatori de Dinàmica Solar (*SDO) de l'agència espacial nord-americana estan estudiant si el flux de partícules solars provocat per la flamarada van a creuar-se en algun moment amb l'atmosfera de la Terra.

Les conseqüències de les tempestes solars poden ser nefastes per als satèl·lits que *orbitan al voltant del planeta o, si arriben al nivell suficient d'intensitat, poden influir en la comunicació per radi i fins i tot les xarxes d'energia a la Terra. No obstant això, també són les responsables d'espectacles de gran bellesa, com les aurores boreals en els pols.

Actualment, el bec d'activitat del Sol està en els més alt del seu cicle -que dura 11 anys- i, per això, ja són varis els episodis brillants i intensos que s'han viscut en els últims mesos. Aquesta gran activitat de l'estel també ha suposat que el Centre de Predicció de Clima Espacial del *NOAA hagi engegat un pla d'actualitzacions periòdiques sobre l'activitat solar en els propers dies. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada