dijous, 27 de març del 2014

Barcelona comptarà amb un desfibril·lador en cada farmàcia abans de l'estiu del 2015

PROJECTE EN EXPANSIÓ

Barcelona comptarà amb un desfibril·lador en cada farmàcia abans de l'estiu del 2015

Després d'una prova en una cinquantena d'establiments, el pròxim trimestre s'instal·laran en 180 més

Notícies relacionades

EFE / Barcelona
EL PERIODICO 
Dijous, 27 de març del 2014 - 13.55 h
L'Associació Barcelona Salut, la Fundació Brugada i l'Associació de Farmàcies de Barcelona projecten instal·lar desfibril·ladors públics a les 1.024 farmàcies de la capital catalana abans de l'estiu del 2015.
El cardiòleg Josep Brugada, director de l'Associació Barcelona Salut, ha presentat oficialment la iniciativa 'Barcelona, ciutat cardioprotegida' en un acte al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona que ha presidit l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias.
En l'acte també hi ha intervingut el delegat del Govern a Catalunya en funcions, Emilio Ablanedo, que ha anunciat que la delegació "recolzarà l'extensió d'aquest projecte a la resta de ciutats d'Espanya".
En la seva intervenció, Josep Brugada ha destacat que el projecte, patrocinat per laboratoris Ferrer i l'asseguradora AXA, ja ha completat la primera fase amb la instal·lació de desfibril·ladors en 50 farmàcies de Barcelona, una iniciativa que "ja ha començat a salvar vides", amb una actuació en una farmàcia de l'estació de Sants.
"En la segona fase dotarem de desfibril·lador 180 farmàcies abans que s'acabi el juny, i estem buscant fons i patrocinadors perquè, abans de 15 mesos, estiguin a totes les farmàcies de Barcelona", ha explicat el cardiòleg.
La mort sobtada cardíaca que a Catalunya va provocar més de 3.000 morts el 2013 pot afectar qualsevol persona i de manera inesperada. La primera hora des de l'aparició dels símptomes va precedida per la pèrdua de consciència. Llavors, es disposen de 10 minuts "clau" per actuar i intentar salvar la vida

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada