dissabte, 15 de març del 2014

L'Eurocambra aprova exigir a les companyies un carregador de mòbil universal

AVIAM SI EN SORTIRAN...

NOVA NORMATIVA EUROPEA

L'Eurocambra aprova exigir a les companyies un carregador de mòbil universal

La mesura busca reduir costos i residus i facilitar la vida als usuaris

Les empreses tindran tres anys per adaptar-se a la legislació

Un carregador universal connectat a un telèfon mòbil de Sony.
AFP / LLUÍS GENÉ
Un carregador universal connectat a un telèfon mòbil de Sony.
EL PERIODICO
EFE / Estrasburg
Divendres, 14 de març del 2014 - 07.58 h
El Parlament Europeu ha aprovat aquest dijous exigir a les companyies l'establiment d'un carregador universal per a tots els telèfons mòbils, cosa que simplificaria la vida als consumidors i reduiria costos i residus. També es busca reduir l'ús dels equips radioelèctrics, ja que en els últims anys han proliferat un gran ventall de dispositius mòbils i d'aplicacions sense fil que han creat riscos d'interferència entre els diferents productes.
La sol·licitud figura en una norma --aprovada per 550 vots a favor, 12 en contra i 8 abstencions-- que harmonitza els requisits de comercialització d'aparells com mòbils, comandaments a distància per a cotxes i mòdems. Els fabricants tindran tres anys per adaptar-se a la nova legislació, que ha estat acordada amb els Estats membres.

51.000 tones anuals de residus

Els eurodiputats creuen que la mesura reduirà costos als fabricants però també als consumidors, que ja no hauran de comprar un carregador per a cada dispositiu mòbil.
"M'alegra que estiguem d'acord en la introducció d'un carregador comú. D'aquesta manera, responem als interessos dels consumidors i també als del medi ambient. Es posarà fi a l'aglomeració de carregadors i a 51.000 tones anuals de residus", ha assegurat la ponent, la socialista alemanya Barbara Weiler. "Es tracta de bones notícies per als nostres ciutadans i per al medi ambient", ha celebrat per la seva part el vicepresident de la Comissió i responsable d'Indústria, Antonio Tajani.

Només el 3% es recicla

Pel que fa a la reducció de residus, el grup dels Verds a l'Eurocambra ha subratllat en un comunicat que només el 3% dels aparells es reciclen, mentre que el 47% dels mòbils s'acumulen a casa, un 25% es donen a altres persones pròximes i un 16% es revenen.
Pel que fa al nombre de mòbils per habitant a la Unió Europea (UE), Àustria se situa al capdavant amb 1.610 mòbils per cada mil habitants. Espanya està en la sisena posició, amb 1.080 mòbils per cada mil habitants.
Al món es venen 54 mòbils cada segon, segons les dades proporcionades pel grup europarlamentari dels Verds.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada