dijous, 20 de març del 2014

La Casa Batlló desxifra la simbologia oculta de Gaudí


PATRIMONI MODERNISTA

La Casa Batlló desxifra la simbologia oculta de Gaudí a través de la realitat augmentada i virtual.

Una videoguia i una visita virtual a la web mostraran com era la casa i les referències artístiques de l'arquitecte

 Videoguia de la Casa Batlló i les referències artístiques de l'arquitecte Gaudí
CARMEN JANÉ / Barcelona
EL PERIODICO 
Dimecres, 19 de març del 2014 - 12.35 h
La Casa Batlló de Gaudí ha incorporat a la seva visita cultural un sistema de realitat augmentada i virtual i entorns 3D, que permet als visitants desxifrar la simbologia de l'arquitecte. L'edifici també estrena web, en què ha incorporat un 'tour' virtual perquè els interessats que no puguin anar a l'edifici el puguin explorar des d'internet, fins i tot en zones que fins ara estan vetades al públic per problemes d'accessibilitat.
L'edifici de Gaudí és el primer punt de referència de Barcelona a aplicar la realitat augmentada, amb la finalitat d'entendre'l i ensenyar com el va concebre l'arquitecte. Ho faran a través d'uns dispositius mòbils d'última generació que van mostrant al visitant què s'amaga al darrere d'un punt concret. Per exemple, com la xemeneia del despatx del senyor Batlló rememora un bolet de bosc de conte o com un curiós finestral evoca una tortuga.
Les claus de l'arquitecte, desentranyades pel crític Daniel Giralt Miracle, comissari de l'Any Gaudí, s'acompanyen també de la recreació virtual de com era la casa en origen. Al visitant li apareixen a la pantalla de 6,2 polzades els mobles, els cortinatges i els elements decoratius que acollien les sales ara buides.
L'edifici modernista també mostra maquetes de la casa que s'obren al visitant en el mòbil tauleta de la guia, que combina la recreació en 3D amb la realitat augmentada en diferents zones. "La diferència és que el 3D s'activa independentment de la zona mentre que la realitat augmentada necessita estar en un punt concret", explica Gary Gautier, responsable del projecte.
La Casa Batlló, que va ser dissenyada per Antoni Gaudí entre el 1905 i el 1907, és patrimoni mundial de l'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (Unesco).

http://www.casabatllo.es/es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada