dilluns, 12 de maig del 2014

Una web recull les 270 llengües utilitzades als territoris de parla catalana

Una web recull les 270 llengües utilitzades als territoris de parla catalana

'El mapa de les llengües' també disposa d'un directori amb les més de 600 entitats que promouen l'impuls i aprenentatge del català per a persones que acaben d'arribar

Imatge del mapa que mostra la procedència de les 270 llengües que es parlen en territori de parla catalana.
mapadelesllengues.cat
Imatge del mapa que mostra la procedència de les 270 llengües que es parlen en territori de parla catalana.
EL PERIODICO
AGÈNCIES / Barcelona
Dilluns, 12 de maig del 2014 - 20.23 h
La Plataforma per la Llengua ha presentat aquest dilluns 'El Mapa de les Llengües', una web que recull la procedència i informació sobre les 270 llengües que es parlen als territoris de parla catalana. El projecte, que compta amb la col·laboració de la Fundació Lluís Carulla i la Generalitat, té com a objectiu "acostar i donar a conèixer la diversitat lingüística dels territoris de parla catalana a tota la ciutadania, emfatitzant el paper central del català com a vertebrador d'aquesta diversitat i, alhora, fer visibles i situar al mapa les entitats, associacions i institucions que n'impulsen l'aprenentatge", ha explicat Òscar Escuder, president de la Plataforma per la Llengua.
La web "es pot consultar d'una manera senzilla i intuïtiva i, a la portada, mostra un mapa del món en què s'explica de manera molt gràfica l'origen territorial de les 270 llengües que avui dia es parlen al domini lingüístic català, estant marcades amb uns punts de colors en què es desplega una petita finestra amb l'idioma i les seves característiques", ha detallat el tècnic Marc Biosca, membre de l'Àrea d'Acollida Lingüística de l'entitat.
D'altra banda, l'espai virtual també compta amb un altre mapa dels territoris en què es parla català que, dividit per comarques, permet visualitzar i buscar les entitats tant de persones acabades d'arribar com de la societat d'acollida que promouen l'impuls i l'aprenentatge d'aquesta llengua com a factor clau per a la integració i la cohesió socials.
"Fins ara comptem amb 600 entitats al directori situat en l'apartat anomenat '¿Coneixes una entitat?", ha explicat Biosca. L'espai virtual estarà obert que els usuaris ampliïn la informació, incorporant noves entitats que desenvolupin iniciatives relacionades amb l'aprenentatge de la llengua catalana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada