dijous, 22 de maig del 2014

Les cinc estafes més perilloses que circulen per WhatsApp

Les cinc estafes més perilloses que circulen per WhatsApp

Errors de seguretat o missatges del propi Zuckerberg són alguns dels fraus que s'han de conèixer

WhatsApp, l´objectiu dels ciberdelinqüents

20.05.2014 | 19:34
WhatsApp, l´objectiu dels ciberdelinqüents

 
Els problemes de seguretat, estafes i atacs a través d'aplicacions estan, cada vegada més, a la ordre del dia donada la proliferació de dispositius mòbils. Una de les 'Apps' que més problemes genera és la popular WhatsApp, que s'ha convertit en el "principal objectiu dels ciberdelinqüents".
D'acord amb les dades recollides per Panda Security, els usuaris de WhatsApp han d'estar alerta d'una sèrie de mesures de precaució per evitar caure a les xarxes dels ciberdelinqüents. A continuació exposem els cinc últims casos d'atacs que ha rebut la companyia de seguretat:
1. "T'estic escrivint per WhatsApp. Diguem si t'arriben els meus missatges".
L'usuari rebia un SMS del número 25565 i, al contestar, era subscrit a un servei de SMS premium. Si reps algun missatge d'aquest tipus, el millor és no contestar. Cap conegut ni amic t'enviarà un missatge de text des d'aquest tipus de números.
2. Error de seguretat en Android que permetia llegir les converses.
Gràcies a Bas Bosschert, Panda Security va descobrir que WhatsApp guarda les converses en una targeta microSD. El que significa que si l'usuari ha permès que altres aplicacions accedeixin a aquesta targeta, els ciberdelinqüents podran arribar fins les converses que s'hagin mantingut anteriorment.
3. Vulnerabilitat al compartir la nostra ubicació.
Aquest forat de seguretat permetia als ciberdelinqüents conèixer la ubicació de la persona que estava utilitzant aquesta opció. WhatsApp ha confirmat que aquest error ja estava solucionat en una nova versió beta, per això, el millor que pots fer per evitar aquest tipus d'incidències és tenir l'aplicació el més actualitzada possible.
4. Problemes de privacitat amb Facebook.
Amb la compra de WhatsApp per part de Facebook es van desencadenar molts rumors sobre què passaria a partir d'aquest moment amb la privacitat dels usuaris. Es va dir de fet que Facebook publicaria un àlbum de fotos al perfil de cada un amb les imatges que ens enviaven per WhatsApp. Això va ser desmentit immediatament, ja que faria que molts abandonessin aquesta aplicació en favor d'altres com Line o Telegram davant d'aquesta evident pèrdua de privacitat.
5. El WhatsApp de Mark Zuckerberg.
Aquesta operació empresarial va donar peu a moltíssimes estafes. Ens feia pensar que el fundador de Facebook, Marck Zuckerberg, ens enviava un WhatsApp perquè "reactivéssim" el nostre compte. Què ens demanava? Que reenviéssim aquest missatge a tots els nostres contactes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada