divendres, 2 de maig del 2014

Pietro Laureano: "Si la Xina segueix el nostre model, la humanitat s'acaba"



'DOMINICAL'

Pietro Laureano: "Si la Xina segueix el nostre model, la humanitat s'acaba"

L'arquitecte i assessor de la Unesco alerta del risc que corre la Terra si no se supera l'actual dependència del petroli

L'arquitectura ètica de Pietro Laureano al DOMINICAL.
EL PERIÓDICO / Barcelona
Dijous, 1 de maig del 2014 - 23.57 h
Portada del DOMINICAL del 4 de maig.
"Si la Xina segueix el nostre model actual, la humanitat s'acaba". Amb aquesta contundència s'expressa l'arquitecte i consultor de la Unesco Pietro Laureano, portada del 'Dominical' d'aquesta setmana. El model actual del qual parla és el basat en el petroli, que fa trontollar el planeta, segons molts experts, a causa del canvi climàtic que està causant. Laureano denuncia que estem immersos en una crisi "devastadora i profunda: la mediambiental", en què la crisi financera "només n'és una de les conseqüències".
Per això, aquest home que ha viscut en una de les coves excavades a la pedra al poble de Matera (al sud d'Itàlia) i ho ha après tot dels oasis del Sàhara, demana que es torni a l'arquitectura tradicional i que s'imposi la lògica i es deixi de construir, per exemple, a primera línia de costa. "Si els mars estan esborrant les platges i entrant a les ciutats del litoral és perquè estan reclamant el que és seu", sentencia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada