dijous, 1 de maig del 2014

El David de Miquel Àngel pateix petites fissures a causa de la seva inclinació

El David de Miquel Àngel pateix petites fissures a causa de la seva inclinació

Malgrat que les esquerdes són presents a les dues cames, tan sols són apreciables al turmell esquerre i el lateral dret del tronc

EL PERIODICO
EFE / Roma
Dijous, 1 de maig del 2014 - 20.33 h
Imatge de l'escultura d''El David' de Miguel Ángel.
El David de Miquel Àngel presenta petites fractures que podrien posar en perill la integritat de l'estructura de marbre. Concretament, l'obra d'art presenta unes esquerdes a la seva part inferior, causades per una inclinació de 5 graus en proporció a la base de la figura. Així ho revela un estudi dut a terme pel Consell Nacional Investigador d'Itàlia (CNR) i la Universitat de Florència, publicat per la revista 'Journal Cultural Heritage'.
Malgrat que aquestes minúscules esquerdes són presents a la part superior de les dues cames i al tors, sols són perceptibles a simple vista al turmell esquerre i al lateral dret del tronc.

Problemes que no són nous

Un dels investigadors del projecte, Giacomo Corti, ha assegurat que aquesta inclinació estaria causada per l'escassa uniformitat del podi sobre el qual es va ubicar l'escultura entre 1504 i 1873, període en què va estar a l'aire lliure davant el Palazzo Vecchio de Florència. L'estudi també assenyala que, malgrat que les fissures de l'escultura ja van ser notificades a meitat del segle XIX, s'ha seguit la seva evolució al llarg dels anys, pel seu "inestimable valor".
En els últims anys, la figura ha estat objecte de múltiples neteges i anàlisis, a més d'objecte de debat entre l'Ajuntament de Florència i l'Estat italià, que s'han disputat la seva propietat.
El David retrata l'heroi bíblic en el moment en què es va preparar per enfrontar-se a Goliat. Amb 4,10 metres d'altura, va ser realitzada en marbre blanc per Miguel Ángel com a encàrrec de l'Òpera del Duomo de la Catedral de Santa Maria del Fiore de Florènc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada