divendres, 4 d’abril del 2014

La intel·ligència de l'Estat, perplexa per «l’èxit» social de l'independentisme

La intel·ligència de l'Estat, perplexa per «l’èxit» social de l'independentisme

 

Els analistes que fins ara treballaven a Euskadi sorpresos pel canvi de paradigma: “Els abertzales s’inspiren en Catalunya”

Especial: Referèndum d'independència de Catalunya 9 de novembre de 2014

, Redacció | ND el 04/04/2014 a les 15:12h

Si ja fa temps que es va detectar certa catalanitis a Euskadi, ara l’han detectada els serveis d’Intel•ligència de l’Estat que analitzen les connexions entre les dues realitats nacionals i la velocitat de creuer del procés sobiranista català. De fet, les institucions de l’Estat que treballen a Catalunya avaluen amb els seus informes la situació política catalana de manera constant i han arribat la conclusió que el procés ha arribat per quedar-se.


Uns informes que recollia aquesta setmana El Mundo i que definien preocupació pels “èxits que està assolint l’independentisme sociològic”a Catalunya, en una noticia on descrivia els “nexes” entre l’independentisme “radical” català i basc. Un eufemisme per referir-se als contactes entre Bildu/Amaiur amb la CUP i, en segona instància amb la SI o ERC.

Aquest “èxit social” del sobiranisme i l’efecte simpatia de la CUP a les enquestes és, pels analistes, una font d’investigació per entendre l’emmirallament de l’independentisme basc amb el català. De fet, el proper 8 de juny la comunitat abertzale organitza una cadena humana en reclamació del dret a l’autodeterminació seguint l’exemple de la Via Catalana. "Els abertzales s'inspiren en Catalunya", asseguren fonts de l'administració de l'Estat a Nació Digital.

És per això que des de la delegació del Govern espanyol a Catalunya, que centralitza les informacions sobre moviments polítics que posteriorment s’analitzen  pels serveis de seguretat de l’Estat, no amaguen tant el fort component social del sobiranisme com certes divisions internes que cada cop es van dissimulant més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada