dimecres, 3 de setembre del 2014

El bisbe de Solsona defensa la consulta del 9N i crida els fidels a votar

03/09/2014
Consulta

El bisbe de Solsona defensa la consulta del 9N i crida els fidels a votar

Xavier Novell
El bisbe de Solsona, Xavier Novell

Novell deixa clar que el dret d'autodeterminació de Catalunya és "un dret fonamental que és anterior i superior a l’ordenament jurídic vigent"

Nerea Rodríguez
El Singular
El bisbe de Solsona, Xavier Novell, s’ha tornat a mostrar partidari que Catalunya pugui decidir el seu futur i votar el proper 9 de novembre. Novell deixa clar que "quan s’afirma que Catalunya no té dret a l’autodeterminació i que seria il·legal la consulta del 9-N, s’està usant la llei per a impedir un dret fonamental que és anterior i superior a l’ordenament jurídic vigent".

D'aquesta manera, el bisbe de Solsona rebutja que la consulta pugui ser considerada il·legal, una reflexió que expressarà en el full parroquial de la seva diòcesi aquest diumenge, i a la qual ha tingut accés ‘Catalunya Informació’. En l'escrit, considera que "la Constitució de 1978 hauria d’aplicar-se de tal manera que fes possible que  les nacions que formen Espanya puguin decidir lliurement el seu futur".

En el text, recorda també que "Catalunya compleix els elements que la doctrina social de l’Església indica sobre la realitat de la nació: cultura, llengua i història". Per tot això, fa una crida als fidels a votar el 9 de novembre, tot i que no els incita a votar cap opció concreta: “No resteu aliens a aquest procés, i amb esperit democràtic i pacífic, escolliu amb tranquil·litat de consciència aquella opció davant la consulta que cregueu millor pel bé de Catalunya”.

Novell és el primer bisbe de Catalunya que es pronuncia sobre el dret a decidir i que entra en contradicció amb la Conferència Episcopal Espanyola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada