dimecres, 3 de setembre del 2014

Una Escòcia independent «seria benvinguda a l'OTAN»

Una Escòcia independent «seria benvinguda a l'OTAN»

L'exambaixadora britànica a l'Aliança Atlàntica sosté que cap dels 28 membres no voldrà excloure el país

Especial: Referèndum d'independència d'Escòcia - 18 de setembre de 2014

| ND 03/09/2014 a les 09:35h
 
Una Escòcia independent "seria benvinguda a l'OTAN", assegura l'exambaixadora britànica a l'aliança militar, l'escocesa Dame Mariot Leslie (a la imatge, al centre). La diplomàtica argumenta que "ningú" a l'Aliança Atlàntica vol interrompre els acords defensius vigents al Mar del Nord, motiu pel qual no s'exclouria Escòcia del pacte defensiu, assegura en una carta enviada al diari The Scotsman, Nato not an issue for independent Scotland. Segons el seu punt de vista, cap dels 28 aliats "no seria reaci" a la permanència d'Escòcia en l'organització, incloent-hi Espanya, sobretot en un moment de gran tensió amb Rússia.

Dame Mariot Leslie, a més, anuncia que votarà "sí" al referèndum d'independència del 18 de setembre, argumentant que Escòcia té "una geografia, una economia, una demografia i una política prou distintives" com per ser governades per un govern sobirà.

L'exdiplomàtica avisa que una Escòcia independent s'enfrontarà a "dures negociacions", però manté que no hi ha res al llarg de la seva "dilatada experiència" en temes de seguretat internacional que li faci pensar que Escòcia o la resta del Regne Unit serien un lloc menys segur després d'aquestes negociacions.

"No hi ha 'cua d'entrada'"

"Les comparacions amb Ucraïna i Geòrgia estan fora de lloc. No hi ha una 'cua d'entrada' per ser membre de l'OTAN. Cada candidatura, i el seu calendari, és considerat de manera separada pels seus propis mèrits pel Consell de l'OTAN", també avisa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada