dilluns, 1 de setembre del 2014

Nova llicenciatura d'estudis catalans a la Universitat de Perpinyà

Nova llicenciatura d'estudis catalans a la Universitat de Perpinyà

L’Institut Franco-Català Transfronterer engega nous estudis de llengua i cultura catalanes

| ND 31/08/2014 a les 23:59h
 
Casa dels Països Catalans, seu de l'IFCT a la Universitat de Perpinyà

L’Institut Franco-Català Transfronterer (IFCT) de la Universitat de Perpinyà -entitat equivalent a una facultat- obre aquest nou curs una nova Llicenciatura d’Estudis Catalans. Es tracta d'uns estudis de tres anys -que es poden cursar a distància- a l'entorn de la llengua i cultura catalanes de tota l’àrea lingüística dels Països Catalans. Els ensenyaments es basen en l’estudi i la pràctica directa de la llengua catalana -tots els cursos específics s’imparteixen en català- així com en la traducció i la interpretació essencialment en francès i català, i específicament aprofundeixen en l'estudi de la llengua estàndard i literària i també en registres especialitzats -administratiu, econòmic, jurídic, comercial, mediàtic. 
 
Als continguts lingüístics -gramàtica, fonologia, lexicologia, morfosintaxi, dialectologia- s'afegeix l'estudi d'elements socioculturals: societat contemporània, dinàmiques identitàries, fet fronterer, evolució sociolingüística i aspectes tradicionals com la història, la geografia, la literatura i l’economia. A més, la llicenciatura prepara l'alumne per a diferents vies professionals: ensenyament, mitjans de comunicació, traducció i interpretació, gestió del patrimoni i animació cultural i relacions transfrontereres, entre d'altres. 

Els estudiants poden matricular-se en línia  fins al mes d’octubre, tot i que les classes comencen el dilluns 8 de setembre. La continuació de la llicenciatura és possible en un màster de dos anys de recerca o de pràctica professional sobre temes catalans i transfronterers, i també en doctorat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada