dijous, 11 de setembre del 2014

La V de la Diada, a la premsa internacional

 DESPRÉS DE LA V

La V de la Diada, a la premsa internacional

Més de dos-cents periodistes estrangers s'han acreditat per a seguir la diada d'enguany

Vilaweb
Amb les dues diades anteriors d'avís, els mitjans de comunicació de l'estranger ja no han esperat que es dugués a terme la V d'avui a la tarda a Barcelona per a començar parlar de la gran mobilització de la diada en favor de la independència. Diaris, televisions i portals de tot el món ja n'havien parlat aquesta setmana i al llarg d'avui mateix, amb reportatges i entrevistes com la d'ahir d'Artur Mas a la BBC. Us n'oferim, tot seguit, un recull exhaustiu.
>> Mitjans en anglès
BBC NewsCatalans rally for independence referendum from Spain. Anteriorment la cadena britànica havia publicat la notícia 'Catalan independence push faces big hurdles' i també una entrevista, dimecres, amb el president Artur Mas.
Financial Times: Catalans in mass rally to back plebiscite. Anteriorment el prestigiós diari econòmic havia publicat 'Catalonia: another country' i una entrevista amb Artur Mas.
The New York TimesEying Scotland, Spain Catalans Seek Secession Vote (crònica d'AP)
The Guardian: Catalans to demonstrate and demand right to hold referendum. Avui també ha publicat un article del batlle de Barcelona, Xavier Trias, As in Scotland, so in Catalonia. El mateix diari demanava en un altre article la participació dels catalans per a enviar-los fotografies de la diada.
Al-JazeeraSpain's Catalans seek referendum vote (amb vídeo)

>> Mitjans en francès

>> Mitjans en castellà

>> Mitjans en italià

>> Mitjans en portuguès

>> Mitjans en alemany
SpiegelUnabhängigkeit von Spanien: Katalanen demonstrieren für eigenen Staat i entrevista prèvia amb el sociòleg Salvador Cardús)
Der TagesspiegelSpaniens Schotten


>> Mitjans en èuscar

Imatges

  • Portada de l'edició digital de Spiegel.
  • Notícia a la BBC.
  • Notícia de Libération.
  • Notícia del diari portuguès I.
  • Notícia a la portada del Financial Times.
  • Notícia de Le Monde.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada