dimarts, 9 de setembre del 2014

La prima de risc espanyola viu la pujada més forta en quatre mesos per la possible independència d'Escòcia

La prima de risc espanyola viu la pujada més forta en quatre mesos per la possible independència d'Escòcia

Els interessos que paga Espanya a 10 anys creixen fins al 2,21%, l'augment més pronunciat des del maig

La possibilitat que Escòcia voti 'sí' a la independència el proper 18 de setembre ha començat a notar-se als mercats financers. I no només en aquells punts que afecten directament el Regne Unit (el valor de la lliura esterlina ha caigut respecte al dòlar), sinó també a països com Espanya.
En concret, els interessos que paga Espanya pel seu deute a 10 anys han viscut aquest dimarts la seva pujada més pronunciada en quatre mesos, des del 15 de maig, concretament. Els interessos s'han situat en el 2,21%, 13 punts bàsics més que al principi de la jornada. És també l'augment més fort entre tots els països europeus.
Analistes consultats per l'agència Bloomberg asseguren que aquest repunt respon als dubtes que la possible independència d'Escòcia es pugui contagiar a Catalunya. "El govern del Regne Unit ha decidit garantir [el pagament de] tot el deute públic, però Catalunya és massa gran com perquè la resta d'Espanya pugui fer el mateix. És una qüestió molt més problemàtica per a Espanya", afirma Harvinder Sian, estratega del Royal Bank of Scotland a Londres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada