dimarts, 9 de setembre del 2014

Josep Carreras reivindica el 9-N en el lliurament de la Medalla del Parlament

Josep Carreras reivindica el 9-N en el lliurament de la Medalla del Parlament

Mas i Núria de Gispert defensen la “fermesa en la convicció” del dret a decidir en el primer acte institucional de la Diada del Tricentenari

Especial: Referèndum d'independència de Catalunya 9 de novembre de 2014

, Parlament | ND 09/09/2014 a les 20:51h
 
 
Carreras ha cantat un cop li ha estat lliurada la medalla. Foto: Patri Mateos

"Som un poble adult i sabem prendre les nostres decisions”. Aquesta ha estat una de les frases més contundents del tenor Josep Carreras en el seu discurs d'acceptació de la Medalla d'Or del Parlament . En una cerimònia emotiva a l'auditori del Parlament, Carreras ha fet una ferma defensa del dret a decidir del poble de Catalunya en un acte emmarcat en la Diada i en la consulta sobiranista del 9-N.
 
Carreras ha reivindicat la unitat del poble de Catalunya sense manies. "Els catalans tenim defectes, el més greu és que no ens calen adversaris que ataquin els nostres interessos econòmics conjunts i la nostra cultura; quan ens desunim som molt febles, les capelletes l'afany de protagonisme, el rajolí prim, neutralitzen la nostra empenta” , ha sentenciat en un context marcat per mostres de divisió en el bloc sobiranista dels partits polítics. 
 
El tenor  també ha reivindicat en el seu discurs els valors del poble català com “gent oberta”, “amb una visió compartida del món” i que “no espera que l'Estat resolgui els seus problemes”. “Som gent del viure i deixa viure”, ha conclòs. Una idea que també ha manllevat el president de la Generalitat, Artur Mas, que l'ha convertida en un missatge pel procés sobiranista.
 
Mas ha aprofitat una anècdota explicada pel periodista Xavier Bosch, encarregat de glossar la figura del guardonat, que a l'Scala de Milà,a  Itàlia, li van recomanar “tieni duro” -has de tenir determinació- . “No cedeixis, no t'arronsis, ni un pas enrere, aquesta és la determinació que ha de tenir Catalunya”, ha tancat Mas. Una fermesa en el procés que també ha demanat Núria de Gispert en el seu discurs. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada