dimarts, 2 de setembre del 2014

El cas Pujol sí que uneix l'esquerra

El cas Pujol sí que uneix l'esquerra

 Jordi Pujol sortint del seu domicili a Barcelona

Colau lidera la querella contra l'expresident amb el suport d'ICV, EuiAA, Podem i Procés Constituent

Especial: Jordi Pujol, final d'era

, Barcelona | ND 02/09/2014 a les 12:01h
 
Ni la revolta social, ni el canvi sistèmic, ni el procés... l'efecte unificador de l'esquerra catalana i espanyola és el Cas Pujol. Ho acredita la querella criminal que lidera la cap visible de Guanyem Barcelona, Ada Colau, i assessorada per un vell conegut de la família Pujol, l'ex-fiscal Carlos Jiménez Villarejo i l'advocat estrella de l'acusació del cas Millet, Jaume Asens. 
 
Una querella dirigida a l'Audiència Nacional, concretament, al jutge Pablo Ruz i que compta amb el suport explícit i significatiu d'ICV-EUiA i Podemos. De fet, en la presentació a bombo i plateret de la denúncia al Pati Llimona de Barcelona s'hi han fet veure el líder ecosocialista i el cap de files d'ICV a Barcelona, Joan Herrera i Ricard Gomà; el cap de files d'EUiA, Joan Mena, i membres destacats Podemos i de Procés Constituent; així com la Federació de Veïns de Barcelona i la Confederació de Veïns de Catalunya. La CUP debatrà en els propers dies si també signa la denúncia judicial. Aquest matí el diputat David Fernàndez s'ha deixat caure per la presentació. Tots han assegurat que el "procés democràtic que viu Catalunya no es veurà afectat pel cas Pujol" però sí que "cal fer net per assumir nous reptes.
 
L'actuació judicial va dirigida contra Jordi Pujol, la seva esposa Marta Ferrusola, els seus set fills, l'empresari Carles Sumarroca i els seus dos fills i en Jordi Puig i Godès, germà de l'actual conseller de Treball, Felip Puig. La querella es basa en presumptes delictes contra la hisenda pública, tràfic d'influències, blanqueig de capitals, suborn de funcionaris, malversació de fons públics, prevaricació i altres.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada