diumenge, 14 de setembre del 2014

Susana Díaz insta el president del Govern a "convèncer i no vèncer" a Catalunya

DESPRÉS DE LA V
EL DEBAT SOBIRANISTA

Susana Díaz insta el president del Govern a "convèncer i no vèncer" a Catalunya

La presidenta andalusa apuntala el seu paper de referent nacional en un multitudinari acte per celebrar el seu primer any al Govern

La dirigent socialista insisteix en la tolerància zero amb la corrupció: "a qui no sigui honest no el volem en aquesta família"

Susana Díaz, amb la presidenta del PSOE federal i andalús, Micaela Navarro (dreta), aquest diumenge a Sevilla.
EFE / RAÚL CARO
Susana Díaz, amb la presidenta del PSOE federal i andalús, Micaela Navarro (dreta), aquest diumenge a Sevilla.
EL PERIODICO
JULIA CAMACHO / SEVILLA
Diumenge, 14 de setembre del 2014 - 18.08 h

La secretària general del PSOE d'AndalusiaSusana Díaz, ha instat aquest diumenge el president del Govern, Mariano Rajoy, a intentar "convèncer i no vèncer" davant el debat sobiranista a Catalunya. La també presidenta de la Junta d'Andalusia ha insistit que davant "les trinxeres i els fronts" que només porten "dolor", la resposta ha de ser el diàleg. "Necessitem gent que construeixi ponts, no que descusi més aquest país", ha assegurat.
En un acte multitudinari amb què els socialistes andalusos han aclamat el primer any de Govern de Susana Díaz, la líder de la principal federació del PSOE ha advocat per una reforma de la Constitució que "és la que ens permetrà seguir estant junts" i crear una Espanya "atractiva, amb present i futur, de la qual ningú se'n vulgui anar". Aquesta reforma, segons ella, ha de garantir la diversitat però mantenir la igualtat entre tots els ciutadans. "I cada vegada són més els que ho veuen així", ha assegurat, reiterant la idea que "junts" Espanya i Catalunya "som més forts".

EN CLAU NACIONAL

El seu discurs, en clau nacional per apuntalar el seu paper de referent polític més enllà de la seva autonomia i sense mencionar en cap moment el secretari general del partit, Pedro Sánchez, ha estat interromput en nombroses ocasions per una militància enfervorida que aplaudia cada afalac que li dedicaven els secretaris provincials. "Ets normal, per això t'entén la gent", "la il·lusió i l'esperança tenen nom de dona i aquest és Susana", "amb tu la veu d'Andalusia s'escolta, té més força i més pes" o fins i tot "ets la reina del reciclatge", han estat algunes de les dedicatòries, a les quals Díaz ha respost amb un missatge amb elevades dosis de confiança: "Guanyarem ens posin elo que ens posin davant".
La presidenta andalusa també ha criticat la reforma electoral per a l'elecció d'alcaldes proposada pel PP, "trencant les regles del joc en el moment de descompte". Una reforma, ha dit, fruit del "pànic" que senten els alcaldes populars a ser desallotjats dels seus ajuntaments en les eleccions municipals de l'any que ve. Sense nomenar-los, s'ha referit a Podem, ressaltant que el PSOE és el partit de la centralitat, i alertant els que "des de les dues bandes" --en al·lusió a IU-- "provoquen una pinça que sempre beneficia la dreta", recordant el que ha passat a Grècia. "El seu adversari no és el PSOE", ha advertit.

GENT DECENT

En un acte en el qual no han estat presents cap dels anteriors presidents autonòmics (tant Manuel Chaves com José Antonio Griñán estan assenyalats pel cas dels ERO davant el Tribunal Suprem) ni la resta d'aforats implicats, Díaz també ha repetit el seu missatge de tolerància zero contra la corrupció i ha subratllat que en el seu primer any de govern s'han posat tots els controls per evitar que es repeteixi un cas similar. "Qui la fa la paga es digui com es digui i sigui del partit que sigui", ha dit, subratllant a més que els socialistes són gent decent. "Qui no ho sigui, fora de la família; no els volem en aquesta família".
En clau interna, ha defensat que els pressupostos autonòmics que encara ha de tancar amb IU, el seu soci de Govern, seran "justos" perquè tornaran la seva paga als empleats públics, "crearan llocs de treball i apuntalaran la igualtat d'oportunitats de tothom". En aquest sentit, ha assegurat que aquests seran, "sí o sí", els pilars dels comptes públics i no ha fet cap menció als rumors que parlen d'un possible avançament electoral a Andalusia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada