dimecres, 10 de setembre del 2014

L'Independence One, aclamat durant la seva estrena al port de Cambrils

L'Independence One, aclamat durant la seva estrena al port de Cambrils

El vaixell ha navegat des de Torredembarra a Cambrils per primer cop després de les reformes per ser un símbol de la independència

, Cambrils | Actualitzat el 10/09/2014 a les 08:33h
Imatge del moment de l'arribada a Cambrils del vaixell. Foto: Laia Solanellas

Davant de les escales reials una seixantena de persones s'aplegava amb estelades des de dos quarts de vuit de la tarda. Tots ells esperaven l'Independence One, el vaixell que el cambrilenc Albert Papell ha transformat en un símbol de l'independentisme després que la Guàrdia Civil el multés per dur l'estelada al pal major .

Arran d'aquest fet, Papell amb l'ajuda de l'Assemblea Nacional Catalana de Cambrils, va iniciar una col·lecta mitjançant la plataforma de crowdfunding TotSuma per aconseguir els 4.000 euros necessaris per convertir el vaixell en una gran estelada, decorant-lo amb aquest símbol i convertint les veles també en estelades. «Encara rebo donacions de gent que s'ha assabentat més tard del projecte» explicava el patró de l'Independence One ple d'orgull després d'atracar al port de Cambrils davant una munió de gent.

I és que no només ha aconseguit els 4.000 euros necessaris, sinó que els ha superat. Ha rebut donacions de ciutadans de Mallorca, Barcelona, València i fins i tot Suïssa. El vaixell ha estat preparat al port de Torredembarra, i després d'aquest petit viatge inaugural fins a Cambrils, aquest dimecres té previst marxar a les deu del matí per arribar a Barcelona per l'11 de Setembre.

L'Independence One passarà per diferents ports de la costa catalana per deixar-se veure i fer nit a Castelldefels, per continuar el viatge el mateix dia de la Diada i arribar a un quart d'onze a Barcelona. Allí es dirigirà al Port Vell i atracarà al Moll de la Fusta, un indret emblemàtic i destacat perquè la gent pugui contemplar el vaixell. Papell, però, no es perdrà la V, i un cop sigui a Barcelona hi prendrà part.

Salvador Martí, coordinador de l'ANC de Cambrils, ha explicat a CambrilsDiari.cat que el d'avui era un acte «simpàtic i revindicatiu», però la importància de l'Independence One començarà a partir d'aquest dimecres, deixant-se veure per diferents ports.

Albert Papell, el patró i ideòleg de l'Independence One. Foto: Laia Solanellas

Les reformes s'han pogut fer gràcies a aportacions anònimes. Foto: Laia Solanellas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada