dimecres, 3 de setembre del 2014

El Govern desplegarà 8.000 meses electorals pel 9N

03/09/2014
Consulta

El Govern desplegarà 8.000 meses electorals pel 9N

reunio_470_350
La reunió amb els partits, aquesta tarda

Ortega explica als partits pro-consulta i al PSC que tenen l'operatiu a punt

Xavier Lladó
El Singular
La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, s'ha reunit aquesta tarda a la seu del departament de Governació amb els partits favorables a la consulta del 9 de novembre, trobada a la qual també ha assistit el PSC, per explicar-los el dispositiu logístic que ha preparat l'executiu català per aquell dia.

Ha traslladat als assistents que tenen tot l'operatiu preparat i que es desplegaran 8.000 meses electorals. També s'empraran innovacions com el vot per dipòsit -vot presencial anticipat per esquivar dificultats amb Correus- o que el dispositiu de seguretat anirà càrrec de Mossos d'Esquadra i policies locals. Tot plegat, un "exercici de normalitat democràtica". 
 
El diputat de CiU Josep Rull ha constatat que el Govern té "absolutament" preparat tot el mecanisme logístic perquè la consulta del 9 de novembre es pugui celebrar amb "garanties de transparència", i que serà desplegat immediatament després de l'aprovació de la llei de consultes.

En la roda de premsa posterior a la reunió, que ha durat dues hores i mitja, Rull ha destacat així la "serietat" i el "rigor" amb el qual l'executiu català ha preparat tot l'operatiu logístic per celebrar el referèndum malgrat la "complexitat" del procés.

"El Govern està preparat perquè la consulta pugui celebrar-se", ha conclòs el diputat, que ha comparegut en la roda de premsa al costat de la portaveu adjunta del grup parlamentari de CiU, Mercè Jou.

Rull ha explicat que la vicepresidenta del Govern, així com els tècnics del departament que han assistit a la reunió, els han concretat elements com l'esmentat vot anticipat, com es constituiran les meses o els mecanismes per obrir el registre de participació perquè puguin votar els catalans residents a l'estranger.

El diputat convergent ha precisat, en aquest sentit, que el Govern s'ha inspirat en les experiències "democràtiques" d'altres països, sobretot, en el model del Quebec.

Finalment, ERC, ICV-EUiA i la CUP no han comparegut davant els mitjans de comunicació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada