dissabte, 6 de setembre del 2014

Cap al partit socialista sobiranista

Cap al partit socialista sobiranista

Aquest dissabte Necat, Avancem i Moviment Catalunya celebren assemblees per fundar un nou projecte que agrupi els hereus de Serra i Moret, Pallach i Maragall

Tura, Nadal i Castells també hi fan costat

, Redacció | ND 05/09/2014 a les 23:59h
 
“NeCat va néixer per desaparèixer”. Aquest era el pronòstic d'Ernest Maragall, el seu inspirador i encara líder la formació explicat la primavera passada. Tot i l'aparença de tragèdia de la sentència, Maragall sabia el que es deia i, a més, amb caire positiu.

Maragall, que com a músic vell no perd el compàs, tenia molt clar que la nova marca electoral era l'embrió d'una futura formació que agruparia els desolats, castigats, menyspreats, expulsats o tips del “Nou PSC”, és a dir, els "catalanistes". Ara, Maragall  sacrificarà la marca i la seva presidència per obrir un nou espai més ample i confluent.
 
El pronòstic s'ha anat complint amb una relativa immediatesa, fins al punt que aquest dissabte, Necat, Avancem, el corrent que lidera l'exmilitant del PSC i diputat Joan Ignasi Elena, i Moviment Catalunya, impulsada per l'excap de files del PSC a Barcelona, firmaran el seu compromís de convivència marital. Un compromís dibuixat en una jornada de debat la setmana passada a Palamós i imaginat en una megatrobada a les Cotxeres de Sants de Barcelona el mes de març.

Un pas de gegant per bastir una formació que aplegarà la socialdemocràcia catalanista i sobiranista a la que el PSC ha renunciat. Un compromís que ja neix amb representació institucional: un eurodiputat, centenars de regidors i alcaldes i, de ben segur, un diputat al Parlament. 
 
Totes tres celebren llurs assemblees per separat. Necat a Montblanc, Moviment Catalunya a les Cotxeres de Sants -amb Monserrat Tura i Antoni Castells i el suport de Joaquim Nadal-  i Avancem farà el seu consell obert al Casinet de Sants. I totes tres firmaran el mateix document que marcarà l'arquitectura de la “Confluència Socialista”. Un document que beu de fonts del catalanisme socialista i del patriotisme social forjat per Manuel Serra i Moret, Josep Pallach, Joan Reventós i catalitzat per Pasqual Maragall.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada