La consellera de Salut, Alba Vergés, es mostra partidària de fer servir la tecnologia per frenar l'expansió del coronavirus però no a qualsevol preu. “Volem controlar l’epidèmia, sense necessitat de controlar els ciutadans a través d’un certificat digital. Hem d’aprofitar les noves tecnologies però sense perdre ètica”.
Per altra banda, la consellera ha explicat que aquest dimecres s'han "distribuït 90 ecògrafs pulmonars a tot el territori. També hem posat en marxa un curs d’ecografia pulmonar per a tota l’atenció primària”.
Vergés ha exposat que aquests aparells permetran als metges de la primària detectar de manera precoç la principal infecció del virus -la pneumònia- i que, per tant, podran fer "una seguiment acurat de les persones que tenen simptomatologia".
Així, ha exposat que s'han començat a reprogramar algunes activitats sanitàries no vinculades amb el coronavirus que no es podien "demorar més".

L'ocupació de les UCI baixa del 80%

Vergés ha explicat que, per primera vegada des de l'inici de la pandèmia, el nombre de llits d'UCI ocupats per pacients amb Covid-19 ha baixat per sota del 80%. Tot i això, ha remarcat que "continuem amb un estrès màxim" i ha ressaltat que cal cert "marge" per atendre tot allò que no té a veure amb el coronavirus.
La consellera ha recordat que la capacitat de llits d'UCI s'ha triplicat i que, ara per ara, hi ha uns 1.361 llits ocupats per pacients amb coronavirus. "Estem satisfets que el sistema sanitari hagi augmentat la seva capacitat i s'hagi pogut mantenir el llindar per sota de la capacitat total que hi ha", ha detallat.