Les autoritats xineses es vanten de fa dies que han batut el coronavirus 2019: després de les severíssimes restriccions a Wuhan, l’epicentre, i tot el perímetre, les xifres oficials d’infectats i morts han començat a estabilitzar-se, primer, i decaure, després. La Xina ha contingut l’epidèmia i ha estrenat, amb Corea del Sud, el concepte de l’aplanament de corba. Les estatístiques semblen indicar-ho, però els experts s’ho miren amb recel, i n’hi ha que ho desmenteixen.
Avui, l’agència Bloomberg ha destapat que un informe de la intel·ligència dels Estats Units havia conclòs que les dades de la Xina han estat falsejades intencionadament. Ara que els Estats Units s’ha situat al capdavant del recompte mundial de casos positius de Covid-19, el president Donald Trump, el vice-president Mike Pence i el secretari d’Estat, Mike Pompeo, han canviat un to que, fins ara, relativitzava les xifres, i han retret a la Xina que no proporcionés ‘prou aviat informació acurada’ sobre la situació. Suggeria, de fet, que l’estadi de ‘pandèmia’ s’hauria pogut evitar si el govern de Xi Jinping hagués estat transparent.
Report diari sobre el coronavirus
Cada dia a les 22.00 podeu rebre al correu el resum dels fets més importants del dia relacionats amb la Covid-19 i informació addicional d'interès.