David Noguera
La crisi del coronavirus 2019 ha posat el sistema sanitari en una situació límit i ha fet que Metges Sense Fronteres (MSF) hagi decidit de desplegar-se a l’estat espanyol després de gairebé dues dècades sense fer-ho. El president de l’ONG a l’estat, David Noguera, està en contacte permanent amb les autoritats catalanes i hi ha membres de MSF que han ajudat, per exemple, a muntar els pavellons hospitalaris de Vall d’Hebron, Sant Pau, l’Hospital del Mar i Sabadell. En aquesta entrevista, Noguera explica el paper de l’organització en l’actual resposta contra el virus i no estalvia crítiques contra la lentitud de les administracions.
Quan va ser la darrera vegada que Metges Sense Fronteres es va desplegar a l’estat espanyol?
—Deu fer uns vint anys del nostre darrer desplegament. En aquell moment, teníem un programa per a l’anomenat quart món, en el qual treballàvem amb sensesostres, immigrants en situació irregular i altres col·lectius vulnerables. Fa deu anys, m’hauria sorprès treballar a Europa, però ara col·laborem en els salvaments a la Mediterrània i ajudant al camp de refugiats de Moria, a Grècia, que és un forat negre i una absoluta vergonya. A l’estat, hem fet alguna actuació puntual com ara el desembarcament de l’Aquarius, ara fa dos estius. Europa no ens és aliena.
Report diari sobre el coronavirus
Cada dia a les 22.00 podeu rebre al correu el resum dels fets més importants del dia relacionats amb la Covid-19 i informació addicional d'interès.