Només el 30,3% dels ciutadans creu que el govern espanyol està fent una bona gestió de la crisi del coronavirus.
Així es desprèn de l'enquesta que el Gabinet d’Estudis Socials i d’Opinió Pública (Gesop), produïda per El Periódico. Les sensacions que deixa el sondeig no són gens bones per al Govern. El desgast de la seva imatge és evident, i s'intensifica dia a dia. El 42,9% dels espanyols creu que l'executiu està actuant malament contra la crisi i el 21,6% diu -fins aquest divendres- que Sánchez ho està fent "normal".
gràfic valoració govern espanyol Gràfic: El Periódico
Pel que fa les conseqüències econòmiques, el sondeig -confeccionat després 750 entrevistes telefòniques- detecta també que cada vegada menys espanyols creuen que serà una recessió curta. Un 34,7% respon que la recuperació econòmica arribarà en menys d'un any. Un 27,2% diu que la crisi durarà més de dos anys, i un 27,9% entre un i dos anys.

El confinament, ben acceptat

L'enquesta revela que, en general, els ciutadans porten el confinament bastant bé. Gairebé un 60% dels enquestats van respondre que s'han emmotllat a el confinament. Davant el 11,9% que ho passa malament i el 28,1% que contesta que regular, el 59,3% porta bé la tancada domèstic.
Una altra dada que apunta que la societat està conscienciada de la perillositat de la pandèmia és la inquietud social que provoca. Només el 10,5% dels enquestats responen que estan poc o gens preocupats pel virus. El nombre dels que estan bastant o molt preocupats s'acosta a l'90%.

Només un de cada quatre espanyols dóna suport al govern espanyol davant el coronavirus

Una segona enquesta, la de el baròmetre d'ABC / GAD3, realitzat entre dilluns i divendres, apunta que només un de cada quatre ciutadans aprova la gestió de Sánchez per fer front a aquesta crisi sanitària i econòmica.
L'actuació de Govern, lluny de rebre l'aplaudiment dels ciutadans, està rebent cada vegada més esbroncades: s'ha passat de l'35,1%, a l'34,2, després a l'31,1 i ara a el 27,7%. Són 7,4 punts de caiguda en tot just tres setmanes, que reflecteixen el descontentament general amb els passos que està donant el govern espanyol, però també amb els discursos des de La Moncloa.
La gestió de Sánchez desperta dubtes fins i tot entre els votants socialistes. Només la meitat qualifica de bona la seva actuació, mentre que un 37 per cent la veu només regular i un altre 13 per cent la titlla directament de dolenta. Curiosament, els electors de Unides Podem són més entusiastes amb el govern que els propis socialistes: dos de cada tres aproven la tasca de l'Executiu de Sánchez i Iglesias.
Els votants de tots els partits subratllen la "improvisació" de el govern de Sánchez. El 79% dels votants socialistes, el 93% dels electors de PP, el 94 per cent dels que van donar suport a Vox, el 73% dels simpatitzants de Unides Podem i el 86% dels de Ciutadans acusen el govern espanyol d'imprevisió en aquesta crisi del coronavirus.