El cantautor Luis Eduardo Aute ha mort avui a setanta-sis anys a Madrid. Fou tot un referent de la cançó d’autor arreu de l’estat espanyol i marcà una generació. Feia quatre anys que era retirat dels escenaris arran de dos infarts. Fill de pare català i mare filipina, Aute va néixer a Manila l’any 1943, enmig de la Segona Guerra Mundial, i va viure a Barcelona durant uns quants anys. Fou un artista polifacètic: cantant, director de cine, pintor, escultor, actor i escriptor i poeta en llengua castellana.
Ben aviat va destacar, però, en l’àmbit musical. El 1967 va publicar el seu primer disc, ‘Diálogos de Rodrigo y Ximena’, amb un estil molt marcada per Bob Dylan i un component molt important de crítica social. Al seu doble disc en directe Entre amigos (1983), cantà en català un fragment de la cançó de Joan Manuel Serrat ‘Paraules d’amor‘. I el seu disc del 2010 Intemperie, hi va interpretar la seva primera cançó escrita íntegrament en català, ‘Somnis de la Plaça Rovira‘. Aute també s’havia mostrat partidari de celebrar una consulta d’autodeterminació a Catalunya.
Report diari sobre el coronavirus
Cada dia a les 22.00 podeu rebre al correu el resum dels fets més importants del dia relacionats amb la Covid-19 i informació addicional d'interès.