El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha confirmat que a partir de la setmana vinent aixecarà la prohibició del treball presencial no essencial, cosa que tornarà a omplir l’espai públic d’aquells treballadors que no poden fer la feina des de casa. Ho ha dit davant un congrés dels diputats pràcticament buit que avui vota la segona pròrroga de l’estat d’alarma, que durarà fins al 26 d’abril.  Sánchez ha dit que ‘l’estat d’alarma funciona’ i ja s’ha superat el pic de contagis, però ha dit que el retorn a la normalitat haurà de ser progressiu. ‘I ni tan sols sabem quina mena de normalitat podrem recuperar’, ha afegit.
En aquest sentit, ha dit que un grup d’experts treballa en un pla de transició per afluixar el confinament i recuperar l’activitat econòmica, segons l’evolució de la pandèmia. ‘Aquesta setmana es farà un primer pas cap a normalitat amb la suspensió del permís retribuïble i el retorn d’una part dels treballadors’, ha dit. A més, ha afegit que hauran de ser aquests treballadors els que hauran de prendre mesures higièniques individuals per evitar de contagiar-se.
Report diari sobre el coronavirus
Cada dia a les 22.00 podeu rebre al correu el resum dels fets més importants del dia relacionats amb la Covid-19 i informació addicional d'interès.