D’ençà que va començar la pandèmia, el govern ha prioritzat els esforços als hospitals i ha deixat sense cobrir les residències de gent gran. Aquests centres s’han trobat desproveïts de material de protecció i serveis medicalitzats, cosa que ha motivat la baixa de molts treballadors i una alta mortalitat en les seves dependències. Avui, gairebé un mes després del començament de la crisi sanitària, el Departament de Salut ha assumit les competències de totes les residències del país.
La presidenta de l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), Cinta Pascual, diu que això no canviarà res fins que no arribin equips de protecció individuals (EPI), proves PCR i reforços als centres. També posa en qüestió el recompte de morts a les residències que fa la Generalitat: ‘És impossible, si no es fan proves, de saber quanta gent ha mort de coronavirus.’
Report diari sobre el coronavirus
Cada dia a les 22.00 podeu rebre al correu el resum dels fets més importants del dia relacionats amb la Covid-19 i informació addicional d'interès.