divendres, 5 de febrer del 2016

Puigdemont a 'Bloomberg': "La UE demostra amb el Brexit que és capaç d'adaptar-se

Puigdemont a 'Bloomberg': "La UE demostra amb el Brexit que és capaç d'adaptar-se"

El president de la Generalitat assegura que "en la tradició de realisme polític de la UE seria intel·ligent permetre que un soci seriós com Catalunya continués sent-ne membre"

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha concedit una entrevista a l'agència de notícies nord-americana 'Bloomberg', on assegura que "la UE demostra amb el Brexit que és capaç d'adaptar-se". El Brexit fa referència a una possible sortida del Regne Unit de la UE, com es va fer servir primer l'expressió Grexit (Greece i exit, és a dir, Grècia i sortida). 
'Bloomberg' recorda que "un obstacle important per als catalans ha estat la insistència de les autoritats de tot Europa que la independència suposaria haver de presentar noves sol·licituds d'adhesió a la UE i, potser encara més important, a la regió de l'euro". Puigdemont constata que "les dues parts han demostrat que volen que el Regne Unit continuï a la Unió Europea". La UE "té la capacitat de presentar propostes perquè la realitat s'acomodi, i això és encoratjador per a Catalunya".

El text explica que el moviment independentista català "està tractant de recuperar el seu impuls després que el principal grup separatista no va arribar a una majoria en les eleccions de setembre, el que ha produït un enfrontament de tres mesos amb un grup anarquista més petit. Puigdemont va sorgir com a alternativa d'última hora per al titular, Artur Mas, ja que la lluita entre els dos partits va amenaçar amb forçar noves eleccions, posant en perill la seva majoria en el Parlament".

'Bloomberg' també destaca que "amb el govern català finalment en funcionament, és l'administració espanyola la que ara està paralitzada. Això fa que el primer ministre en funcions, Mariano Rajoy, es prepari per dur les seves propostes a una cimera de líders europeus a Brussel·les el 18 de febrer". A més, recorda que la majoria dels independentistes volen que Catalunya continuï a la UE.

"El propi Cameron, que va guanyar a l'opció de trencar amb el Regne Unit l'any 2014, ha dit que Catalunya serà exclosa de la UE si el govern de Puigdemont tira endavant amb els seus plans. La cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker li han donat suport", explica el text. Puigdemont, però, reclama: "En la tradició de realisme polític de la Unió Europea, tal i com acaba de demostrar, seria intel·ligent permetre que un soci seriós, digne de confiança, i un contribuent net com Catalunya continués sent-ne membre".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada