dimecres, 24 de febrer del 2016

Canvi brusc de temps de cara a dissabte amb neu a cotes força baixes

meteorologia

Canvi brusc de temps de cara a dissabte amb neu a cotes força baixes

Una pertorbació podria acumular més de 50 litres a bona part de Catalunya

La neu podria aparèixer a 500-600 metres, però no es descarta una cota inferior

| 24/02/2016 a les 13:56h
Mapa d'acumulació de neu pels propers cinc dies

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) informa de l'arribada d'un important canvi meteorològic en forma de pluja, neu, vent i fred de cara al cap de setmana, degut a l'arribada d'una pertorbació procedent de l'Atlàntic, juntament amb l'aprofundiment d'una depressió al nord de la península Ibèrica. Malgrat que encara queden dies, tot apunta que la neu podrà aparèixer a cotes poc habituals i emblanquinar part del país.

L'episodi de precipitacions, que podria donar acumulacions superiors als 50 litres, vindrà acompanyat d'un notable descens del termòmetres. Aquest fet provocarà que la cota de neu se situï a l'entorn dels 500-600 metres, malgrat que no es descarta que sigui força més baixa.

Tot apunta que serà la nevada serà molt generosa a tot el Pirineu esdevenint la més important de la temporada en comarques com la Cerdanya i el Ripollès, que hores d'ara tenen les muntanyes molt pelades. Tanmateix, hores d'ara també es preveu que la neu faci acte de presència a les valls del Prepirineu, a la Catalunya Central i, fins i tot, a la serrada Prelitoral. Les precipitacions aniran guanyant força al llarg de dissabte i tendiran a desaparèixer el dilluns al matí.

Petit front per dijous

Aquest dimecres és l'últim dia amb temperatures suaus. A partir de demà arriba un front poc actiu que ja de bon matí farà baixar les temperatures i pot deixar ruixats a qualsevol punt del Pirineu i també a la Catalunya Central. A la Vall d’Aran, nord del Pallars i zones pròximes pot nevar amb una mica més de ganes, i acumular fins a 5 centímetres de neu nova per damunt dels 1.500 metres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada