dijous, 25 de febrer del 2016

Ordinadors, tauletes i mòbils només es podran portar a l'avió com a equipatge de mà

AVIACIÓ

Ordinadors, tauletes i mòbils només es podran portar a l'avió com a equipatge de mà

A partir de l'1 d'abril els equips no es podran transportar a les bodegues de les aeronaus per evitar riscos d'incendi

Ordinadors, tauletes i mòbils només es podran portar a l'avió com a equipatge de mà
CHARLY TRIBALLEAU
AGÈNCIES / BARCELONA
EL PERIODICO 
Dimecres, 24 de febrer del 2016 - 19:41 CET
L'Organització de l'Aviació Comercial (OACI) prohibirà transportar a partir del dia 1 d'abril ordinadors, tauletes i mòbils a la bodega dels avions, a causa del risc d'incendi pel 

La norma afectarà totes les aerolínies, segons informa el diari francès 'Les Echos'. El transport d'aquests equips només es podrà realitzar a la cabina de l'aparell, com a equipatge de mà dels passatgers o a través de la tripulació de la companyia aèria.
L'OACI, organisme dependent de l'Organització de les Nacions Unides (ONU), assegura que aquesta mesura havia sigut una petició recurrent des dels diferents agents del sector (empreses i pilots) per motius de seguretat.
En els últims anys s'han detectat diversos casos d'explosions que han posat en perill la seguretat aèria. Així un Boeing d'All Nippon Airways que es dirigia des de Boston al Japó va patir el gener del 2013 dos incendis a la bodega, a causa del sobreescalfament de les bateries de diversos dels dispositius que transportava i això va obligar el pilot a fer un aterratge d'emergència.
A més, diversos tests elaborats per l'autoritat d'aviació dels Estats Units demostraven que els sistemes d'extinció d'incendis instal·lats als avions no permeten apagar un foc causat per l'explosió de les bateries, incloent-hi telèfons i ordinadors portàtils.
Aquesta prohibició "temporal" es mantindrà almenys fins al 2018, quan està previst que s'estableixin les noves normes sobre el transport de bateries de liti, segons va informar el president del Consell de l'OACI, Olumuyiwa Benard Aliu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada