dijous, 25 de febrer del 2016

Una gran bola de foc explota sobre l'Atlàntic sud

OBJECTE D'UNS SET METRES

Una gran bola de foc explota sobre l'Atlàntic sud

Segons la NASA, és l'asteroide més gran que travessa l'atmosfera des del succés de Txeliàbinsk del 2013

Una gran bola de foc explota sobre l'Atlàntic sud

EL PERIÓDICO / BARCELONA
Dimecres, 24 de febrer del 2016 - 20:25 CET
El 6 de febrer, aproximadament a les dues del migdia, un petit tros de material interplanetari es va submergir en l'atmosfera de la Terra i va explotar a 30 quilòmetres d'altura sobre l'oceà Atlàntic, a uns mil quilòmetres de la costa del sud del Brasil, segons ha informat la NASA al seu web sobre caiguda d'objectes pròxims a la Terra o NEO (Near Earth Objects). No hi va haver testimonis oculars.
L'energia alliberada va ser equivalent a una detonació de 13 quilotones, equivalent a la bomba atòmica d'Hiroshima, cosa que converteix el succés en el més gran del seu tipus des del meteoroide que va explotar a prop de la ciutat de Txeliàbinsk (Rússia) el febrer del 2013.
Per la magnitud de l'explosió, la roca que va entrar en l'atmosfera devia tenir de 5 a 7 metres de diàmetre, segons l'estimació publicada per l'especialista Phil Plait a la seva web Bad Astronomy. Es calcula que cada any cauen sobre la Terra unes 100 tones de pols extraterrestre, incloent-hi uns 30 asteroides d'entre 1 i 20 metres.
Si s'hagués produït en una àrea poblada, hauria sacsejat algunes finestres i probablement hauria aterrit molta gent, però no hauria causat cap dany real, explica Plait. A manera de comparació, l'explosió de Txeliàbinsk, que va ser prou forta per trencar finestres i ferir més de 1.000 persones (pels vidres trencats), va tenir un rendiment equivalent a 500 quilotones, 40 vegades més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada