Ingredients:
(6 persones)
1 kg de sardines
300 dl oli d’oliva
100 dl de vinagre de vi
sal
pebre negre en gra
pebre vermell dolç
6 grans d’all
3 fulles de llorer
1 braqueta de sajolida
1 braqueta d’orenga
(6 persones)
1 kg de sardines
300 dl oli d’oliva
100 dl de vinagre de vi
sal
pebre negre en gra
pebre vermell dolç
6 grans d’all
3 fulles de llorer
1 braqueta de sajolida
1 braqueta d’orenga
Elaboració:
Posem l’oli en una cassola al foc, amb els grans d’all trencats. Quan estiguin una mica sofregits, agafem les sardines, netes de cap i tripa, i sense enfarinar les fregim una mica, però no gaire. Les retirem del foc i les anem posant en una cassola de fang. Quan les tenim totes cuites i a la cassola, hi posem per sobre les herbes, una dotzena de grans de pebre negre i una cullaradeta de pebre dolç vermell. Hi afegim el vinagre i a continuació l’oli ben calent de fregir les sardines.
Posem l’oli en una cassola al foc, amb els grans d’all trencats. Quan estiguin una mica sofregits, agafem les sardines, netes de cap i tripa, i sense enfarinar les fregim una mica, però no gaire. Les retirem del foc i les anem posant en una cassola de fang. Quan les tenim totes cuites i a la cassola, hi posem per sobre les herbes, una dotzena de grans de pebre negre i una cullaradeta de pebre dolç vermell. Hi afegim el vinagre i a continuació l’oli ben calent de fregir les sardines.
Tapem la cassola de fang i la deixem reposar d’un dia per
l’altre. No fa falta posar-la a la nevera. A partir d’aquí, les sardines
ja es poden menjar. Es mengen fredes i tant serveixen com a entrant com
per acompanyar un plat o una amanida.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada