dijous, 7 d’agost del 2014

Els serveis secrets espanyols han difós «velles dades» contra Pujol

Els serveis secrets espanyols han difós «velles dades» contra Pujol

Un informe del CNI, filtrat fa més d'un any, anunciava una ofensiva contra els diners de la família de l'expresident a paradisos fiscals

Especial: Jordi Pujol, final d'era

, Barcelona | Actualitzat el 07/08/2014 a les 16:43h
 
Pimeres imatges de Jordi Pujol passejant per Queralbs després de la confessió. Foto: ND/Cuatro

L'abril de l'any passat, la revista Interviu donava a conèixer l'existència d'un informe dels serveis secrets espanyols (CNI) destinat a combatre l'emergència de l'independentisme català. Aquest dossier, anomenat Horizonte Después, hauria estat coordinat per un coronel de la Guàrdia Civil, amb destinació a Barcelona, a partir d'una petició provinent directament de La Moncloa. L'informe, de 500 pàgines, tenia com a un dels punts principals, la divulgació d'informacions a l'entorn de la família Pujol: "La tercera pota del projecte Horizonte Después consistia a treure de l'armari velles dades en poder dels serveis d'intel·ligència i d'informació de diversos cossos policials".

En aquest sentit, queda clar que els serveis secrets espanyols coneixien perfectament i des de feia molts anys els possibles moviments bancaris de la família Pujol a Andorra: "Fonts dels serveis d'intel·ligència admeten que porten anys acumulant infprmació sobre els pressumptes negocis de la família Pujol a paradisos fiscals. Informació que no es va poder contrastar, que mai no s'ha judicialitzat i que consta en els dossiers que van començar a circular en el moment que Mas va llançar el seu órdago". Ara, aquestes dades "velles" podrien haver-se actualitzat i contrastat amb les informacions que haurien obtingut els serveis secrets espanyols a partir del suborn d'un directiu de la Banca Privada d'Andorra.

Horizonte Después afirmava que, d'entrada, farien falta 10 milions d'euros, una part dels quals caldria destinar-la a finançar mitjans espanyolistes i una altra a "potenciar i finançar la presència de periodistes i tertulians que defensin als mitjans de comunicació catalans la conveniència que Espanya i Catalunya continuïn juntes". També recomanava accions com, per exemple, aconseguir que destacats jugadors del Barça es declaressin espanyolistes als mitjans de comunicació.

Preguntes al Congrés

La informació sobre Horizonte Después va tenir molta difusió, fins el punt que ERC i CiU van preguntar al Congrés dels Diputats sobre aquest dossier. La resposta del PP va ser taxativa, la portaveu, María Ángeles Esteller, els va respondre que "no busquin enemics on no n'hi ha, i més en aquests moments on el principal enemic de Catalunya són vostès". Això, acompanyat de les habituals afirmacions de "vostès estan dividint la societat" i "la deriva independentista està dificultant la recuperació econòmica".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada