diumenge, 24 d’agost del 2014

Guerra oberta entre UPyD i Ciutadans

23/08/2014

Guerra oberta entre UPyD i Ciutadans

Martín de la Herrán
El coordinador territorial d’UPyD a Andalusia, Martín de la Herrán

El coordinador territorial d’UPyD a Andalusia es pregunta: "Com volen lluitar contra la corrupció els qui l'han practicat?"

Nerea Rodríguez
El Singular
Guerra oberta entre UPyD i Ciutadans. Des que l’eurodiputat d’UPyD Sosa Wagner va apostar en un article al diari ‘El Mundo’ per una coalició entre tots dos partits, les reaccions a aquest debat han sigut nombroses. Ara ha estat l’advocat i coordinador territorial d’UPyD a Andalusia, Martín de la Herrán, qui ha expressat la seva opinió -negativa a un possible pacte amb C’s-, i ho ha fet acusant de corrupció el partit que lidera Albert Rivera.

En un post al seu blog, Herrán reconeix que “pot ser que la ciutadania percebi a tots dos partits com l'alternativa constitucionalista al bipartidisme tan injuriat, però m'atreviria a dir que no són moltes les coincidències entre ambdues formacions”. I un dels exemples que menciona és “les molt distants qualificacions que han obtingut tots dos partits en les avalucions de transparència (UPyD va obtenir una qualificació de 9 sobre 10, i C’s un 3)”.

I continua en aquesta línia: “Sense entrar en els detalls, diguem que entenem la transparència interna de maneres molt diferents i, per tant, la manera en què traslladem aquesta transparència a les institucions en les quals obtenim representació”. A més, assegura que tots dos partits tampoc tenen les mateixes prioritats polítiques: “UPyD va néixer per regenerar la nostra democràcia i combatre la corrupció, amb una visió nacional, sense complexos, i amb una política transversal (i clarament progressista ja des de les seves sigles). Aquest gran objectiu requereix una especial cura en la forma de créixer i expandir-se, i aquí es troba -al meu entendre- una altra de les grans diferències”.

"Com volen lluitar contra la corrupció els qui l'han practicat?"


Herrán afirma que “la prioritat per UPyD no està en obtenir regidories en qualsevol lloc i a qualsevol preu, sinó en obtenir pes institucional que ens permeti portar endavant aquests canvis profunds en la nostra democràcia, i això només pot fer-se amb les persones adequades, que siguin capaces de defensar els interessos dels ciutadans -capacitat- i que ho facin amb absoluta netedat -transparència i honestedat-”.

Però creu que C’s no té aquestes mateixes prioritats, “i això es dedueix de la forma en què han escollit créixer i expandir-se com a formació política”, assenyala, i posa alguns exemples. El primer d’ells, a Jerez de la Frontera, eleccions municipals de 2011: “Jo mateix vaig concórrer com a candidat a l'Alcaldia per UPyD i m'enfrontava, entre d’altres, a Antonio Conde, candidat i actual líder del partit IPJ (Iniciativa Progresista Jerezana), que serà la plataforma de C’s a la ciutat. Doncs bé, aquest partit demanava, entre altres coses, que Jerez fos la ‘novena província’ d'Andalusia per qüestions identitàries. Els sembla que aquest ‘separatisme’ ridícul i injustificable pugui casar amb els plantejaments dels quals presumeix C’s?”

I continua amb aquest exemple: “A més, aquest partit -IPJ- ja es va presentar a les municipals del 2007 de la mà de Pedro Pacheco (sí, aquest exalcalde condemnat a quatre anys i mig per prevaricació i malversació), i per aquest motiu el Sr. Conde acabarà sent regidor després d'una curiosa carambola (va accedir sent el número 7 de la llista). Però Herrán posa un altre exemple, al Port de Santa María, “on la ‘marca blanca’ de C’s es diu ‘Ciudadanos Portuenses‘, i és ben coneguda per haver sustentat durant 12 anys a un alcalde que acumula en l'actualitat més d'una vintena de causes judicials derivades de l'exercici del seu càrrec”.

Per tot això es pregunta el coordinador d’UPyD a Andalusia: “Com volen lluitar contra la corrupció els qui l'han practicat?” I sentencia: “En definitiva, crec que aquest matrimoni acabaria malament; seria un suïcidi polític”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada