dimecres, 20 d’agost del 2014

Les tempestes s'instal·len a Catalunya

TEMPORAL

Les tempestes s'instal·len a Catalunya

Gran part de la Península estarà coberta de cels ennuvolats que amenaçaran amb pluges

Imatges del Meteosat de dimecres.
Imatges del Meteosat de dimecres.
EL PERIODICO
EFE / Madrid
Dimecres, 20 d'agost del 2014 - 13.11 h
L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) preveu per a aquest dijous xàfecs i tempestes localment fortes a Catalunya. Estarà ennuvolat o molt ennuvolat amb possibilitat d'algunes pluges febles el Cantàbric occidental, i hi haurà xàfecs i tempestes localment fortes a Catalunya, sobretot al litoral sud.
Hi haurà intervals de núvols a la resta de la meitat nord peninsular i les Illes Balears, amb possibilitat d'alguns xàfecs o tempestes febles o moderades a Aragó i les Balears. Poc ennuvolat o clar a la resta de la Península, encara que amb alguns intervals nubosos de matinada en la cuenca del Guadalquivir.
A Canàries, intervals nuboso al nord de les illes i poc nuvolós al sud. Les temperatures diürnes, en lleuger a moderat descens a l'àrea mediterrània, en ascens a la cantàbrica i amb pocs canvis a la resta. Les nocturnes, sense canvis o en lleuger descens. Els vents, de fluixos a moderats de component nord a Galícia, el Cantàbric i les Canàries; de component oest al sud-oest peninsular i l'Estret; de l'est a la zona de Llevant i les Balears, i de direcció variable a la resta.

La predicció

Per com s'està presentant l'estiu, ja no sorprenen els cels ennuvolats en ple agost a les localitats catalanes. Les prediccions presenten presència important de núvols carregats, que afavoriran l'aparició de xàfecs i tempestes febles localment moderades, especialment al litoral sud de matinada. Seran menys probables als extrems occidental i nord-est, i tendeixen a remetre al final del dia.
Les temperatures mínimes aniran en lleuger a moderat descens, i les màximes en lleuger ascens al Pirineu i sense canvis a la resta. El vent del nord, moderat al nord-est de Girona tendint a sud fluix a moderat al final; predomini de vent de component est als litorals i sud fluix a l'interior.
En la mateixa línia de temporal, es troben les comunitats de Galícia, Astúries, Cantàbria, el País Basc, Castella i Lleó, Navarra, la Rioja, el País Valencià, les Illes Balears i Múrcia, on els cels estaran ennuvolats i amenaçaran amb pluges i tempestes.
Les úniques que se salven del temporal són Extremadura, Madrid, Castella-la Manxa, Andalusia i les Canàries, on no hi haurà pluges i els cels estaran poc ennuvolats, de manera que tindran altes possibilitats de disfrutar del sol, com abans solia passar a tota la península Ibèrica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada