divendres, 18 de juliol del 2014

L'AVE Barcelona-Madrid consolida la seva hegemonia sobre l'avió amb una quota superior al 61%

TRANSPORT FERROVIARI DE RÈCORD

L'AVE Barcelona-Madrid consolida la seva hegemonia sobre l'avió amb una quota superior al 61%

En el primer semestre d'aquest any han viatjat 1,7 milions de clients en aquest trajecte, un 9,3% més que el 2013

Un tren de l'AVE, al seu pas per La Sagrera.
FERRAN NADEU
Un tren de l'AVE, al seu pas per La Sagrera.
EL PERIODICO
CRISTINA BUESA / Barcelona
Divendres, 18 de juliol del 2014 - 14.00 h
L'AVE consolida la seva hegemonia en la relació entre Barcelona i Madrid respecte a l'avió. Segons dades fetes públiques aquest divendres a Tarragona pel president de Renfe, Julio Gómez-Pomar, en el primer semestre d'aquest any han viatjat 1,7 milions de persones entre les dues ciutats, un 9,3% més que en el mateix període de l'any anterior.
Però el més rellevant és segurament que es manté la quota del tren per sobre del 60% de manera constant davant l'avió, amb una mitjana del 61,1%. Al mes de juny, a més, aquesta xifra escala fins al 62,3%.

Cotxe silenciós

L'operadora ferroviària ha insistit que en els últims cinc mesos s'ha superat aquest 60% de forma continuada. Aquests bons resultats s'havien produït de manera esporàdica en ocasions anteriors, moltes vegades com a conseqüència de vagues de companyies o de controladors aeris francesos que haurien obligat a suspendre vols.
No obstant, aquest primer semestre del 2014 sembla consolidar-se aquesta victòria ferroviària, que l'empresa atribueix al seu bon servei i a la introducció de noves fórmules comercials, com la col·locació recent d'un cotxe silenciós en què està prohibit parlar amb el mòbil o parlar amb un to alt de veu. No obstant, la baixada de preus generalitzada gràcies a la nova política comercial de Renfe s'entreveu com el factor clau per a aquest èxit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada