ALINEACIONS

• Brasil Julio César; Maicon, Dante, David Luiz, Marcelo; Luiz Gustavo, Fernandinho (Paulinho, 45 '); Hulk (Ramires, 45 '), Oscar, Bernard i Fred (William, 68')
  • Alemanya: Neuer; Lahm, Boateng, Hummels (Mertesacker, 45 '), Höwedes; Khedira (Khedira, 76 '), Schweinsteiger; Kroos, Özil, Müller i Klose (Schürrle, 58 ')

Gols

• 0-1, Müller (10 '); 0-2, Klose (23 '); 0-3, Kroos (24 '); 0-4, Kroos (26 '); 0-5, Khedira (29 '); 0-6, Schürrle (68 '); 0-7, Schürrle (78 '); 1-7, Óscar (90 ')

Àrbitre

• Marc Rodríguez (Mèxic). Groga a Dante (68 ')
Vegi totes les estadístiques del partit
SPORT
Esther Blasco | 2014.08.07 | 23:56 h.
L'estadi de Mineirao reviure la versió moderna i més cruel de l'històric Maracanazo. Seixanta-quatre anys després que Uruguai humiliés al Brasil a casa, la selecció alemanya de Joachim Löw va sotmetre als de Felipe Scolari al pitjor correctiu a la semifinal d'un Mundial.
A Alemanya va tenir prou mitja hora, a la primera meitat, per escombrar al Brasil del partit. El joc combinatiu i poder ofensiu dels germans es va convertir en un còctel perillós davant les llacunes defensives dels de Felipe Scolari.
La baixa de Neymar havia condicionat anímicament als brasilers en els dies previs a la trobada, però ni l'absència del blaugrana ni la del líder de la defensa, Thiago Silva, no van ser suficients per justificar la mala imatge mostrada pels amfitrions.
Passaran dècades abans que els brasilers superin la humiliació a la que els va sotmetre Alemanya davant un estadi ple de gom a gom, que després del descans, i amb el 0-5 ja al marcador, es va quedar gairebé en mitja entrada.
Els primers minuts del Brasil no feien presagiar la catàstrofe. Impregnats per l'empremta dels seus dos jugadors absents, els brasilers van arrencar amb intensitat i sotmetent a pressió a Alemanya. No obstant això, els germans van seguir a la seva, el toc, la velocitat de pilota i la verticalitat.
No obstant això, el primer símptoma que el Brasil no havia preparat bé el partit no va trigar a arribar. Als deu minuts de partit, Kroos va picar un córner que va arribar als peus de Müller, lliure de marca a la frontal de l'àrea petita, i que amb una volea va superar a Julio César per obrir el marcador.
El 0-1 va descentrar als de Scolari, que no van tenir temps per sobre posar-se i reaccionar. La desconcentració va passar factura, sobretot quan, passat el minut 20 de partit, el partit va entrar en els sis minuts més fatídics de la història recent del Brasil.
En un obrir i tancar d'ulls, Klose (qui ja és el màxim golejador de la història dels mundials amb 16 gols en 23 partits), Kroos en dues ocasions i Khedira van posar el 0-5 al marcador davant la incredulitat dels espectadors .
El tiki taka d'Alemanya a l'interior de l'àrea brasilera va ser letal. La defensa de la 'verdeamarelha', totalment descol · locada, i Julio César no podien fer més que resar, impotents, perquè la sagnia cessés.
Però encara que Alemanya va començar a dosificar, pensant ja en la final de diumenge, la inèrcia va marcar el rumb del partit a la segona part. Amb un Brasil que només lluitava per salvar el seu honor amb un gol, Neuer també va tenir els seus minuts de glòria, protagonitzant tres parades dignes de menció.
Va ser l'únic perill capaç de generar Brasil, que per més inri va haver d'assistir als macro rondos d'Alemanya sobre tot el terreny de joc davant l'ovació de la seva pròpia afició.
Però, per si una 'maneta' no era suficient humiliació, Schürrle es va sumar a la festa a la segona part. Sortir al terreny de joc pel ja històric Klose i va signar dos autèntics golassos.
Just quan el marcador reflectia el minut 90, Oscar aconseguia el perseguit gol d'un honor, que a aquestes altures del partit ja era impossible de recuperar. Les llàgrimes dels jugadors del Brasil al final del partit parlaven per si soles. El partit davant Alemanya marcarà un abans i un després en la història del futbol brasiler.