divendres, 18 de juliol del 2014

El Port de BCN tancarà l'any amb un rècord d'exportacions

BALANÇ SEMESTRAL

El Port de BCN tancarà l'any amb un rècord d'exportacions

El nombre de creueristes baixa el 9% en el primer semestre de l'any per la caiguda de l'oferta global

EL PERIODICO
MAX JIMÉNEZ BOTÍAS / Barcelona
Divendres, 18 de juliol del 2014 - 18.05 h
El Port de Barcelona espera tancar l'any amb un rècord de trànsit internacional de mercaderies: per sobre del milió de tones, segons ha donat a conèixer avui el president de l'enclavament logístic, Sixte Cambra, que preveu un creixement total del 6% per al conjunt de l'any d'exportacions importacions des del port.
Cambra ha destacat l'evolució de trànsit de contenidors, que ha augmentat el 7% entre gener i juliol d'aquest any per situar-se en 886.040 TEU (cada teu equival a un contenidor de 20 peus). Durant els primers sis mesos de l'any ha destacat l'augment de les importacions, que lo han fet en un 11% (214.110 TEU), mentre que les exportacions ha millorat un 1%, fins a les 279.477 TEU. "No hem d'oblidar que venim d'uns quants anys de creixements importants", ha comentat Cambra, "amb la qual cosa un creixement de l'1% és significatiu".
La Xina continua sent el primer mercat amb gairebé la meitat del volum d'intercanvi. De fet, el 21% dels contenidors de comerç exterior del Port tenen aquest país com a origen o destí.
Durant el primer semestre de l'any destaca la caiguda de trànsit de creuers, amb un descens del 5%, segons ha posat de manifest el director del Port, José Alberto Carbonell, que ha destacat que aquesta baixada es deu a decisions preses el 2012, quan la situació econòmica espanyola estava en el seu pitjor moment. Les companyies de creuers prenen les seves decisions amb dos anys d'antelació, raó per la qual es preveu que comenci la recuperació d'aquesta tendència el 2016.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada