divendres, 8 de maig del 2015

Alberto Veiga i Fabrizio Barozzi guanyen el Premi Mies van der Rohe d'Arquitectura

Arquitectura

Alberto Veiga i Fabrizio Barozzi guanyen el Premi Mies van der Rohe d'Arquitectura

El guardó Arquitecte Emergent ha sigut per a l'estudi barceloní Arquitectura-G


Els arquitectes establerts a Barcelona  Alberto Veiga i Fabrizio Barozzi han guanyat el catorzè Premi d'Arquitectura Contemporània de la Unió Europea - Premi Mies van der Rohe, dotat amb 60.000 euros i considerat el més prestigiós del camp de l’arquitectura a Europa. Veiga i Barozzi han rebut el premi per la Filharmònica de Szczecin (Polònia).
La fundació del despatx Barozzi-Veiga es remunta al 2004 i destaca per la vocació internacional dels dos socis fundadors. La Filharmònica de Szczecin està inspirada en l’arquitectura tradicional polonesa i té, alhora, una imatge innovadora. És un dels seus projectes més destacats dels últims anys, durant els quals han treballat més arreu d’Europa que a l’Estat. A Espanya han dissenyat un auditori a Águilas (Múrcia), la Seu del Consell Regulador de la Denominació Ribera del Duero a Roa de Duero (Burgos) i el Museu Nicanor Piñole a Gijón.
Les cinc obres finalistes eren el Museu d'Art de Ravensburg (Alemanya), d’Arno Lederer, Jórunn Ragnarsdóttir i Marc Oei; el Museu Marítim de Dinamarca a Helsingor, de Bjarke Ingels i David Zahle; el Celler Antinori a Bargino-San Casciano Val di Pesa (Itàlia), de Giovanni Polazzi, Laura Andreini, Marco Casamonti i Silvia Fabi (ArcheaAssociati), i el Centre d'Estudiants Saw Swee Hock de la London School of Economics (Regne Unit), de Sheila O’Donnell, John Tuomey i Willie Carey.
El guardó Arquitecte Emergent, per a l'estudi barceloní Arquitectura-G
El guanyador del Premi Arquitecte Emergent ha sigut l'estudi barceloní  Arquitectura-G fundat per Jonathan Arnabat, Jordi Ayala-Bril, Aitor Fuentes, Igor Urdampilleta. El premi l'han rebut per 'Casa luz', un habitatge unifamiliar a Cilleros (Càceres). El jurat ha valorat "un projecte de gran qualitat realitzat amb un pressupost molt baix i materials molt barats".
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada