dissabte, 16 de maig del 2015

Els Mossos intercepten una jutge que conduïa èbria per Barcelonaaria i tresoreria.

...I A CASA CALDERADES...
GREU INFRACCIÓ DE TRÀNSIT

Els Mossos intercepten una jutge que conduïa èbria per Barcelona

La magistrada va donar un resultat de 0,99 en la prova d'alcoholèmia, nivell que suposa un delicte penal

EL PERIÓDICO / BARCELONA
Dissabte, 16 de maig del 2015 - 20.36 h
La jutge d'instrucció de Vilanova i la Geltrú Ana Isabel Ranz Gil va ser sorpresa aquest dissabte mentre conduïa en estat ebri a Barcelona. La magistrada, que havia tingut un incident de trànsit amb un autobús, va donar positiu en el control d'alcoholèmia a què la va sotmetre posteriorment la Guàrdia Urbana.
Segons fonts policials, el vehicle de la jutge, un BMW en què viatjaven tres persones més, circulava pel Paral·lel cap a les nou del matí. Testimonis presencials van assegurar que l'automòbil anava fent esses. El conductor de l'autobús va avisar els mossos que havia tingut un incident de trànsit amb un vehicle que circulava de forma erràtica. Els agents van interceptar el vehicle i van comprovar que la conductora mostrava clars signes d'ebrietat. Llavors van avisar una patrulla de la Guàrdia Urbana per sotmetre-la a una prova d'alcoholèmia. La conductora, que es va identificar com a jutge, va donar un resultat de 0,99 en la primera prova i de 0,94 en la segona, una concentració d'alcohol espirat que se sanciona com a delicte penal.

LEGISLACIÓ ACTUAL

Quan un conductor dóna una taxa d'alcohol espirat superior a la permesa però no arriba a 0,6 mg/l i no manifesta indicis de conducció sota la influència de l'alcohol, es considera una infracció administrativa. Però si hi ha conducció sota la influència i els símptomes són manifestos, o la taxa és de 0,6 mg/l o més, es considera un delicte contra la seguretat del trànsit, en què el conductor es veurà immers en un procediment penal com a imputat en un delicte. Si el conductor circula amb un excés desproporcionat de velocitat, es considera un delicte agreujat de temeritat manifesta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada