diumenge, 24 de maig del 2015

Mercedes s'equivoca i regala la victòria de Mònaco a Rosberg

MUNDIAL DE F1

Mercedes s'equivoca i regala la victòria de Mònaco a Rosberg

Fórmula 1

L'escuderia alemanya fa canviar les rodes a Hamilton i perd una carrera que tenia totalment guanyada

El britànic Lewis Hamilton durant la carrera aquest diumenge a Montecarlo.
AFP / ANDREJ ISAKOVIC
El britànic Lewis Hamilton durant la carrera aquest diumenge a Montecarlo.
MIGUEL MARTÍNEZ / MONTECARLO (Enviat especial)
Diumenge, 24 de maig del 2015 - 16.36 h
Ningú va entendre res. Faltava poc menys d'un quart de carrera, s'afrontaven les últimes 12 voltes i un impetuós i incontrolable Max Verstappen, el ‘nen’ holandès de Toro Rosso, s'ha estavellat contra les proteccions en un accident molt lleig després d'una gran carrera. No hi ha hagut més remei que treure el cotxe de seguretat, mentre Verstappen abandonava pel seu propi peu el monoplaça. La carrera la tenia supercontrolada el britànic Lewis Hamilton (Mercedes), que, com passa cada any a Montecarlo, va fer valer des de l'inici del gran premi, la seva condició de ‘poleman’. Darrere d'ell, però molt enrere, hi havia el seu company Nico Rosberg i el seu compatriota Sebastian Vettel (Ferrari).
I, quan tot semblava indicar que el pilot deixaria passar les voltes darrere del ‘safety car’ i encarar les últimes vuit o deu a l'esprint però sense problemes, des del mur de Mercedes han avisat Hamilton perquè canviés les rodes, cosa que ha fet i ha tornat, és clar, a la pista just darrere de Rosberg i Vettel. Ningú ha entès per què Hamilton (i Mercedes) no han mantingut el campió anglès darrere del cotxe de seguretat liderant el pilot.
El cas és que, tot i que Hamilton tenia les millors rodes, toves i fresques, quan s'ha reprès la carrera, no ha pogut fer res, tot i que ho ha intentat en les tres primeres, per superar Vettel, que ha fet un fantàstic tap perquè Rosberg travessés la meta, per tercera vegada consecutiva, com a vencedor del Gran Premi de Mònaco i s'acostés perillosament (ara ja està a deu punts) de Hamilton, que, a cinc voltes del final, va anunciar al seu enginyer des del cotxe que “és impossible avançar Vettel”.

UN ALTRE ABANDONAMENT D'ALONSO

La carrera, que tenia Fernando Alonso (McLaren-Honda) en els punts a la meitat de les voltes, ha vist com el bicampió asturià abandonava, de nou, per un problema mecànic a la caixa de canvi del seu monoplaça. Això sí, l'afició espanyola ha tingut com a recompensa una excel·lent, una més, prova del com n'és de bo Carlos Sainz (Toro Rosso), que, sortint des del carrer de box, és a dir, l'últim, ha acabat en els punts, a l'acabar en la desena posició. Una altra alegria, una mica menor, és que el també espanyol, Roberto Mehri (Marussia), ha tornat a acabar un gran premi (els ha acabat tots), aquesta vegada en el lloc 16è.
Mundial de pilots: 1. Lewis Hamilton (GB), 126 punts; 2. Nico Rosberg (Alemanya), 116 punts; 3. Sebastian Vettel (Alemanya), 98 punts; 4. Kimi Raikkonen (Finlàndia), 60 punts i 5. Valteri Bottas (Finlàndia), 42 punts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada