Dissabte
23.05.2015
06:00
Autor/s: M.S.
Com són i com es cuinen les herbes mengívoles del camp
El gastrònom Casimir Romero ens ensenya a cuinar les herbes de la Vall d'Albaida
VilawebEl gastrònom Casimir Romero, especialista
en la recuperació del patrimoni gastronòmic, sobretot de la Vall
d'Albaida, ha engegat un projecte de micromecenatge a Verkami,
juntament amb el també expert en plantes de la zona Paco Garrido, amb la
voluntat de finançar i fer possible l'edició del llibre '
Les herbes mengívoles'.
Garrido parla de les propietats de les plantes i Romero explica com
podem cuinar-les. Com són i com es cuinen les herbes mengívoles que les
nostres àvies arreplegaven al camp? Hi trobareu plats com ara l'amanida
de créixems amb pollastre, lluç farcit amb roselles, amanida de dents de
lleó, guisadet de cigrons amb plantatge o arròs amb conillets.
Aquest
llibre forma part d'una trilogia que es va iniciar amb el volum 'Les
nostres herbes' i va continuar amb 'Herbes i salut', tots dos escrits
per Paco Garrido i editats per l'Associació de veïns el Llombo
d'Ontinyent. Aquests llibres i el que ara es vol editar contenen
dibuixos i làmines il·lustrades pel pintor Vicent Tamarit, que ajuden a
identificar les herbes, a més de les fotografies de Dolors Sanchis.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada