dissabte, 3 de gener del 2015

Qui són els nous dirigents de Podem a les principals ciutats del país?

BON NADAL I QUE AQUEST 2015 SIA L'ANY DE LA INDEPENDÈNCIA
Divendres  02.01.2015  16:38

Qui són els nous dirigents de Podem a les principals ciutats del país?

El sector de Pablo Iglesias s'imposa a Barcelona i València

Vilaweb
Podem ha fet avui les eleccions per a configurar les seves secretaries municipals de l'estat espanyol. Els resultats anunciats aquest divendres al migdia constaten que els sectors afins a Pablo Iglesias --que hi concorrien amb les llistes 'És clar que Podem'-- han guanyat a les principals ciutats. També a casa nostra, on els candidats avalats per Iglesias Marc Bertomeu i Jaime Paulino han estat elegits secretaris generals de Podem a Barcelona i València, respectivament. També han sortit elegides les candidatures oficialistes a Tarragona, Alacant i Elx. A Palma, en canvi, la candidatura encapçalada per Carlos Saura Leon s'ha imposat a l'oficialista.
Una vegada fets públics els resultats, ja es pot fer un dibuix dels consells cituadans de Podem a les principals ciutats del país. Aquests són els seus nous dirigents: 
Barcelona
Secretaria general: Marc Bertomeu Goixens (956 vots, 59,27%). 
Amb 23 anys, Bertomeu és graduat en Ciències Polítiques per la UPF i actualment fa pràctiques en una empresa de comunicació i publicitat. La seva candidatura tenia el suport dels membres del consell ciutadà estatal Íñigo Errejón, Juan Carlos Monedero i Gemma Ubasart, i també el del portaveu de Guanyem, Jaume Asens. 
Consell ciutadà: 
Beatriz Rilova
María SerranoMarta OlivanJulio FajardoJéssica AlbiachMar García PuigLucas KollerJavier Toret MedinaRaimundo ViejoMariña Sánchez TestasCésar CastañónEloísa PiñeiroCristina Fernández IglesiasArnau MallolLaura Pérez CastañoLaia Gómez FacetPaco González SánchezAyoze AlfagemeMariela IglesiasÀlex MorcuendeEmilio RojoMaria Julia Jiménez MartinAntonio Gómez VillarJose Luís de Vicente 
València
Secretaria general: Jaime Paulino Cuenca (974 vots, 58,29%).
Paulino té 31 anys i és llicenciat en Filosofia. Va participar del moviment antiglobalització i del 15-M. 
Consell ciutadà:
María OliverRosa Gonzálbez ArcosAlejandro Rodríguez GarcíaPablo CataláCarla Monleón Andreu tobarraMireia RoyoIlán LópezAurea Ortiz Anna GimenoSara VerdúDavid TorresAntonio SantosJavier ArizmendiMarifé BlanesFrancisco Juan VidalMauricio MéndezVicente NadalMaria Dolores SaizJoaquin FloresMaría Luisa SimónPilar LimaRoberto JaramilloNoelia García Jimenez
Palma
Secretaria general: Carlos Saura Leon (464 vots, 71,49%). 
Saura, de 26 anys, és nascut a Palma i llicenciat en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra. 
Consell ciutadà: 
Teresa de la Cruz TenorioMiquel Comas OliverInma Garcia ArronisPaula Ross PlataMaria Gabriela Guiterrez SastreLucia SeguraMaría Asunción GraneroAligi MolinaNina ParronLlucia MunarJoan CanyellesMireia RubioAntoni FullanaJesus Joan JuradoAntonia JoverHelena HerreraAngela Lourdes LopezLeonard LozesPere DuranAntoni GutiérrezAlfonso MuñozJavier VelleVicente IzquierdoIgnacio Ortega
Alacant
Secretaria general: Jesús Bustos Fernández (628 vots, 52,68%)
Consell ciutadà format per 24 membres. Els cinc primers són: 
Rita Bosaho GoriCovadonga PeremarchJesús NaranjoEros LabaraRubén Santana
Castelló 
Secretaria general: César Jiménez Doménech (451 vots, 61,70%)
Consell ciutadà format per vint membres. Els cinc primers són:
Jorge Albuixech MartíDolors Igual AdellCristina CabedoTeresa BellidoDavid Giner Ariño
Elx 
Secretaria general: José Vicente Bustamante (302 vots, 58,64%)
Consell ciutadà format per vint membres. Els cinc primers són: 
Jose Antonio Serrano GuillénAna Isabel Mateu TorresManuel MaciáSantiago Jesús Aza MagdalenoMoisés García Monera
Girona
Secretaria general: Alba García Gras (68 votants, 100%)
Consell ciutadà format per deu membres. Els cinc primers són: 
Gemma Triedo Sara SchäfferOscar SánchezEstheiman AmayaMiguel Angel García Jiménez
Lleida
Secretaria general: Lluc Capacete Gallardo (87 vots, 100%)
Consell ciutadà format per deu membres. Els cinc primers són: 
Meritxell GenaoManel CónsolaCristian BotelleroNatividad GilAntonio Cabrera 
Tarragona
Secretaria general: Toni Carmona Martínez (224 vots, 81,45%). 
Consell ciutadà format per setze membres. Els cinc primers són: 
Sebastián CelestinoMaria Teresa AsensioTamara RuizAna LiébanasDiego Fernández Pérez
Més de 86.000 persones han participat a tot l'estat en aquest procés intern municipal, al qual s'han presentat uns 7.142 candidats en 770 municipis diferents. L'òrgan electoral de Podem ha qualificat de 'magnífics' aquests resultats de participació. El cicle per escollir els representants autonòmics de Podem s'obrirà dilluns vinent dia 12, amb la presentació de candidatures, i es clourà el 14 de febrer.
El proper dimecres dia 7 s'encetarà el període de recollida d'avals per tal que entre el 12 i el 20 de gener es formalitzin les inscripcions de les candidatures de Podem a nivell autonòmic. La campanya electoral es durà a terme entre els dies 26 de gener i 8 de febrer i les votacions seran online del 9 al 13 de febrer.
Finalment, el 14 de febrer es donaran a conèixer els noms del representants dels consells ciutadans autonòmics de la formació encapçalada per Pablo Iglesias. Uns representants que se sumaran als membres del consell ciutadà estatal, ara per ara format per l'equip d'Iglesias -escollit a mitjans de novembre- i als municipals, que s'han fet públics aquest divendres. Amb el cicle electoral autonòmic tancat, Podem veurà tots els seus òrgans de govern constituïts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada