dissabte, 9 de maig del 2015

Varufakis posa Espanya i Grècia en el mateix grup

REUNIÓ MINISTERIAL A MADRID

Varufakis posa Espanya i Grècia en el mateix grup

El ministre grec considera que als dos països els uneix pertànyer a la perifèria de l'euro

El polític hel·lè i De Guindos celebren una trobada a Madrid "en perfecta harmonia"

De Guindos (esquerra) rep Varufakis, abans de la seva entrevista a Madrid, aquest divendres.
REUTERS / BALLESTEROS
De Guindos (esquerra) rep Varufakis, abans de la seva entrevista a Madrid, aquest divendres.
EL PERIODICO
ROSA MARÍA SÁNCHEZ / MADRID
Divendres, 8 de maig del 2015 - 19.07 h
El ministre de Finances grec, Iannis Varufakis, considera que Grècia i Espanya "tenen clarament els mateixos interessos", com a països "de la perifèria", per evitar "la fragmentació de l'eurozona" i aconseguir "crear un món de prosperitat compartida entre tots".
Així s'ha expressat el ministre grec després de compartir un dinar amb el ministre d'Economia espanyol, Luis de Guindos, a la seu del ministeri, on han degustat unsaperitius i una paella.
Després de gairebé dues hores de reunió "en perfecta harmonia" --segons expressió de Varufakis--, el ministre ha comparegut davant els mitjans de comunicació per expressar les seves impressions sobre la trobada amb De Guindos, si bé no ha admès preguntes. Deprés d'una intervenció d'escassos minuts, assetjat per gravadores i càmeres de televisió que s'amuntegaven al seu voltant, Varufakis ha abandonat el ministeri, mentre funcionaris i periodistes aprofitaven l'ocasió per fotografiar-lo amb els telèfons mòbils.

REUNIÓ "FLUIDA I ÚTIL"

Segons fonts del ministeri, la reunió entre els dos ministres, prèvia a la de l'Eurogrup de dilluns, ha sigut "fluida i útil". Aquestes mateixes fonts han subratllat que De Guindos ha expressat l'actitud "molt oberta" del Govern espanyol, favorable que Grècia continuï dins de l'euro, complint les regles internes de la Unió Monetària encara que amb certa "flexibilitat".
Varufakis ha situat la trobada amb De Guindos en el marc de les reunions mantingudes en els últims dies amb els seus col·legues de Roma, París i Brussel·les de cara a la reunió "clau" de l'Eurogrup de dilluns, en què s'abordaran les negociacions sobre l'extensió de l'últim rescat de Grècia.
El ministre grec s'ha mostrat confiat a poder anunciar "aviat" un acord sobre el tema en el si d'Europa. "Estic ple d'esperança que aviat podrem anunciar un procés que porti al final d'aquesta crisi", ha afegit.

UNA NOVA ERA

Segons el controvertit ministre grec, "Espanya i Grècia tenen clarament els mateixos interessos" i "els més urgents són la resolució de l'actual crisi de liquiditat" perquè Grècia "deixi de ser un problema" i s'obri una "nova era" en la qual s'aclareixin els dubtes sobre "qualsevol fragmentació de l'eurozona".
Així, ha apostat per "una nova era que marqui la consolidació de la nostra unió monetària, i la creació de circumstàncies econòmiques perquè tant el nucli com la perifèria, el nord o el sud, l'est o l'oest, poden mirar endavant per crear un món de prosperitat compartida entre tots".
Segons Varufakis, De Guindos li ha reiterat "la seva determinació que Espanya ha d'allargar una mà per ajudar a crear les circumstàncies que permetin que aquesta idea es pugui aconseguir".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada