dijous, 7 de maig del 2015

"La independència ens surt a compte", el vídeo de l’ANC sobre les pensions

07/05/2015

"La independència ens surt a compte", el vídeo de l’ANC sobre les pensions

El vídeo de l'ANC sobre les pensions en una Catalunya independent
El vídeo de l'ANC sobre les pensions en una Catalunya independent

L’entitat independentista assegura que una Catalunya independent garantirà les pensions millor que l’Estat espanyol

Nerea Rodríguez
El Singular
L’Assemblea Nacional Catalana ha elaborat un vídeo on assegura que una Catalunya independent garantirà les pensions millor que l’Estat espanyol perquè té menys atur, més treballadors per pensionista i uns salaris mitjans més alts. El vídeo, en castellà, comença explicant que al món hi ha bàsicament dos sistemes de pensions: el de capitalització i el de repartiment, i continua: “En el sistema de capitalització allò que cada treballador cotitza al mes es guarda en un fons de capital i quan el treballador es jubila allò que s’ha guardat al fons s’utilitza per pagar la seva pensió”, s’assenyala.

Així, continua recordant que “a Catalunya i a l’Estat espanyol el sistema de pensions segueix el sistema de repartiment, el que vol dir que les pensions dels jubilats surten cada mes del que cotitzen aquell mes els treballadors en actiu. És a dir, que la generació que treballa és la que finança la generació de pensionistes, de manera que l’import de les pensions depèn de la quantitat de gent que treballa i de l’import que cotitzin aquests treballadors”.

Segons l’ANC, “amb aquest sistema les pensions estan garantides, és més, a Catalunya hi ha un percentatge major de treballadors en actiu i el salari mitjà és més alt que a l’Estat espanyol, per tant, les cotitzacions també són majors”. I conclou el vídeo: “Així que si les nostres pensions es gestionaran a Catalunya estarien garantides potser més que ara, fins i tot podrien ser més altes, i sense augmentar els percentatges de cotització. La independència ens surt a compte”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada